{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mace op de peuterspeelzaal!

Mijn jongste Mace (21 februari 2014) gaat sinds mei naar de peuterspeelzaal.

Afbeelding blog 'Mace op de peuterspeelzaal!' Achtergrond blur afbeelding

Ik was aan het twijfelen. Zal de jongste ook naar een peuterspeelzaal gaan? Hoe zou hij dat vinden...? 
Voornamelijk omdat hij dan wel zijn broer en zus heeft, maar verder.. is hij 24/7 bij mij.
Dat was ook één van de redenen. Hij was elke dag, de hele dag bij mij, Soms bij oma, maar nooit onder de andere kindjes behalve broer en zus. Natuurlijk op visite bij mensen maar niet echt met regelmaat. Hij kwam in aanmerking met kindjes via school van de kinderen, maar echt veel niet. Het drama van dochter die ook altijd bij mij was in mijn geheugen heb ik besloten Mace ook naar '' Schooltje '', te doen. Ik heb dan ook mijn handen even vrij voor andere dingen (Die ellendige was.. bijvoorbeeld ;-)), want buiten dat hij dan wel de hele dag in huis is, plakt hij ook ontzettend om mij heen. Tijd voor verandering. Voor hem, Voor Mij, Voor alles, Voorbereiden op school! Want nu over 1 jaar en 3 maanden staat de basisschool voor de deur! En ik zit niet te wachten op huilende niet gewende tirade's ik wil een blij kindje!

In mei ging hij dan. Met zijn tasje op zijn rug. De eerste keer wennen ging drama-achtig ;-)
Heel makkelijk met afscheid, tot er meer mama's weggingen. En Mace besefte dat hij alleen achter bleef, met al die vreemde kindjes. Huilen... om kwart over 9 haalde ik hem al op 

De volgende was 'De afspraak', dat ik hem zou halen als het niet (meer) ging. Huilen bij het afscheid en daarna de hele tijd volgemaakt. 
Zo ging het steeds makkelijker. Mace houd van puzzelen, en dat was dan wel een makkelijke weg. Naar binnen, jasje uit, tasje ophangen en in de puzzel hoek. Daarna ging mama weg 'Eten halen'. (Ik werk niet.) 
Hij huilden niet en dat doet hij nog steeds niet, natuurlijk benoemd hij dat ik moet blijven, geen eten mag halen, ik samen moet spelen met hem maar vooralsnog... blijft hij altijd zonder te huilen.

De ontwikkeling was een puntje, hoe zou zijn spraak/taal gaan? Met mijn middelste kind die al een achterstand heeft ben ik er erg alert op. Ook het consultatiebureau vermoedde een achterstand. Niet alweer... Mace was niet zoals het middelste kindje (Luna, PPD-Nos) en had geen enkel vermoeden dat hij ook maar autisme of die richting in gaat. Dat heeft hij dan ook niet, maar die spraak/taal? Het was een puntje, Peuterspeelzaal zou dat in de gaten houden en in oktober zouden we opnieuw kijken en het consultatiebureau zou gaan bellen. Dat hebben ze niet gedaan, de peuterspeelzaal heeft daar in tegen het wel in de gaten gehouden.

Vandaag had ik een gesprek. Alle ontwikkeling punten scoorde hij goed. (Ok, eerlijk: Behalve de motoriek, grof en fijne, hij is gewoon een rauwdouwer. )
Zélfs de spraak/taal was precies (en zelfs verder) op zijn behorende leeftijd. Opgelucht... ja!

Dat het consultatiebureau het laat afweten om na vraag te doen 'vergeet' ik maar even. Na dat Luna alle onderzoeken had en alles achterliep ben ik blij met mijn gemiddelde kind. 

Heel blij.

Ook dat hij het zo goed doet op de peuterspeelzaal. Alle vragen die eerder waren (Hoe vind hij het hoe doet hij het daar etc) vallen op zijn plek. Hij doet het hartstikke goed!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je