{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mááááááám wanneer kom je eruit?

Gaaaaaaap! Waar zit bij kinderen toch die sluimerknop als je hem even nodig hebt?

Afbeelding blog 'Mááááááám wanneer kom je eruit?' Achtergrond blur afbeelding

Opstaan jongens! Onder aan de trap geef ik een kreet naar boven, het ontbijt staat op tafel. Gezellig met de 4 kinderen aan tafel. Als Teun niet moet voetballen zondagochtend is dit altijd een vast familieritueel. De croissants en de warme broodjes geven een heerlijke geur, daar worden ze vast wel wakker van. Een voor een druppelt mijn kroost naar beneden. Lachend schuiven ze aan...”Lekker mam”.

DE REALITEIT

Oké...wakker worden, nu hoe het in real life gaat: Máááááám ik heb dorst, mag ik bij jou in bed, ik heb trek, wanneer kom je eruit? Ik grijp slaapdronken naar mijn mobiel 5.10 uur. Ik probeer kalm te blijven en er lieflijk “straks jongens” uit te brengen. In plaats daarvan gooi ik er net iets minder lief “het is 5 uur” uit. Om 6.30 uur zijn jullie de eerste.

Vroeger kon ik er prima tegen, een beetje slaaptekort, geen probleem ik zag er altijd fris en fruitig uit. Nu wat jaartjes en 4 bloedjes later begint de ruim 10 jaar slaaptekort zijn sporen achter te laten.

Voordat ik kinderen kreeg had ik me voorgenomen om dan in de schemer, gezellig als een echte moederkloek op de bank te gaan zitten. Kaarsjes aan, boekje lezen, met zijn allen op de bank. Ook dit is in de realiteit toch net even iets anders gelopen. Ik zet de tv aan en hoop vurig dat ze elkaar met rust laten (lees: niet aan elkaar zitten, duwen, pesten).

Ik kruip weer in bed in de hoop nog even een uurtje te soezen. Tegen beter weten in wel te verstaan, ik ben al compleet in de “aan” stand. Ik probeer het positief te zien en herhaal 3 keer voor mezelf dat ik zo wel wat aan mijn dag heb. Tandenpoetsen, aankleden en opmaken dan maar. Alhoewel grimeren een betere term is. Hoe ga ik die wallen en kringen camoufleren?

ALS JE SNEL RENT VALT HET VAST NIET OP!

Om 12 uur in de middag ben ik vast enigszins bijgetrokken. In mijn overlevingstas zit inmiddels een groot verpakking concealer en een familiepak bruin zonder zon. Daarnaast werkt mijn strategie “als je snel rent ziet niemand het” ook redelijk goed. Omdat dit toch valt onder de categorie: dweilen met de kraan open, probeer ik het maar te accepteren. Ooit zijn vast de rollen omgedraaid, ik geniet nu al van die voorpret!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je