Snap
  • Kind
  • Voeding

Lunchbox creaties voor school

Een van mijn grote hobbies is koken. Zeker de avondmaaltijd, maar ook het ontbijt en de lunch. En dan graag ook nog gezond en lekker.

zo ben ik dan ook elk weekend weer aan het kijken wat ik in de broodtrommeltjes van mijn schoolgaande kinderen kan stoppen. Drie keer per week blijven ze over. Heel veel kinderen doen dat en ze vinden het heel gezellig. Toch wil ik graag het lunchboxje wat speciaals meegeven. 

Via internationale vriendinnen krijg ik weleens foto's geappt en gemaild van vakkundige so-called 'bento-boxen' met verschillende vakjes en groenten en soep etcetera (Azië en Brazilië). Hartstikke lekker en de recepten maak ik in het weekend best na. Ik ben dan alleen wel weer zo Hollands dat ik mijn kinderen graag brood of iets wat er op lijkt mee geef. En het eigenlijk de overblijf moeder ook niet aan wil/durf te doen.  Ik zie mijn 4-jarige zoontje al met een kopje soep in de extrinsieke zitten. Al zitten ze tegenwoordig toch aan tafel. De overblijfmoeder was al genoeg geschrokken van een loempia van groenten in rijstvelbladen. 

Dus ik houd het bij brood gebakken in een beertjes-vorm. Ontbijtkoek in vormpjes uitgesneden. Bakje met cashewnoten of rozijntjes erbij. En wat rauwkost in reepjes gesneden. Af en toe een blueberrymuffin, eitje, boekweitpannenkoek of wrap met roomkaas en zalm. 

Nu vroeg ik me af, zijn er hier moeders en/of vaders met leuke ideeen voor de lunchboxjes? 

7 jaar geleden

Ik vind het jammer dat je weerhoudt om verschillende lunches mee te geven, ja soep is wat moeilijker maar als je kind hierdoor meer groenten eet dan is dat toch winst. Je kan ze toch ook wel zeggen dat je ze anders meegeeft dan alleen brood??? zelf nog geen ervaring. Ze zijn 14 en 27 maand