Snap
  • Kind

Luis in ons huis, paniek!

We denken dat wij gespaard blijven, totdat de jeuk onhoudbaar is... Dan ben je plots een schoonmaak paranoia aan het worden..

Het overkomt ons allemaal wel eens, sommige wat vaker dan de ander. Maar ik was zo naïef om te denken dat wij gespaard zouden blijven.

De jeuk op mijn hoofd alarmeert mij dat de nieuwe shampoo toch echt niet de oplossing was en dat ik nu toch echt iemand op mijn hoofd moet laten kijken die ervaring mee heeft, mijn kinderen zijn toch dan te jong om zoiets te moeten beoordelen en als alleenstaande mama kom je spiegels te kort. Hup naar mijn vriendin om kwart voor zes, zodat we erna kunnen racen naar de drogist en bidden dat die nog open is..

De man achter de balie kijkt me meelijwekkend aan en ik probeer maar niet te krabben, terwijl mijn dochter wanhopig beide handen door het haar jast. Ik krijg uitleg mee en bedank die meneer van harte dat ie nog open was.

Nee.. Wij waren niet bevoorrecht, ook pubers krijgen luis .... en ik dus ook.  

En nu zit ik er toch maar mooi mee. En dan hoor je ach, is even vervelend maar na een paar keer behandelen en kammen is het weg.

RIGHT.

Niet voor zo'n paranoia type als ik dus. Alles moet schoon, en ik ben normaal echt niet de schoonste thuis. Maar dit.. dit is.. verschrikkelijk!!

Ze zijn zo minuscuul! En.. oneindig. Ik kan nu gaan nadenken waar het vandaan zou moeten komen.. maar geen idee.. School.. Meest voor de hand liggend. Maar weet het niet zeker.

Alles hoeft niet in de was, ze overleven niet buiten het hoofd om. WIE BELOOFT MIJ DAT DAN? WIE DOET MIJN WAS DAN?

Nee.. traumatisch. Dat is het.

Overleef ik het? Heus wel. Maar.. Er komt geen eind aan :(

Zit zeker al een dag in deze stress.......

7 jaar geleden

Een behandeling bij een luizenkliniek!

7 jaar geleden

Oooh wat herkenbaar dit! Hier hebben wij van alles geprobeerd qua middeltjes (ja zelfs heel ouderwets petroleum). Het enige wat echt helpt is kammen kammen kammen. Ik heb een dure kam van 15 euro gekocht. Deze was in de aanbieding bij de etos normaal kostte deze volgens mij zelfs 20 euro maar deze werkt als een tierelier! De kam neemt alles mee, dus ook de neten. Het is een metalen kam met groeven in de tanden. Wat het wassen betreft is inderdaad een beetje achterhaalt, maar na het ontdekken zou ikzelf ook schone lakens op bed gooien. Met de knuffels ed (als ze die uberhaubt nog hebben) zou ik me weinig van aantrekken. Succes in ieder geval met deze zeeer vervelende plaag!

7 jaar geleden

Wij zijn na 10 jaar eindelijk/helaas ook getroffen door die vervelende luizen . En ze zijn zelfs nog tot 3x terug gekomen... Nu is het weer rustig, maar er lijkt n echte plaag te zijn op school. Hopelijk blijven ze nu wel weg. Succes met pluizen en kammen

7 jaar geleden

Hi, Welkom op Mamaplaats! Veel plezier met bloggen!! Liefs, Mamaplaats :-)