{{ message.message }}
{{ button.text }}

Luierperikelen

Bij mijn jongens heb ik regelmatig dat ze hun luier niet aan willen en die laat ik dan ook lekker uit ( tenzij ze naar bed gaan of we weggaan). Ze doen al lekker wat op het potje of wc. Mijn dochter daar heb ik weer andere perikelen mee... Daar krijg ik de luiere niet uit.

Afbeelding blog 'Luierperikelen'

Ilse is een vrolijk en rustig meisje, dat als ze iets niet wilt wel erg goed laat blijken. Nu vooral tijdens de luierwisseling en het badje.

Wouter geeft al een hele tijd regelmatig aan dat hij geen luier wil. Als we thuis zijn doe ik dat ook wel. Na het potje of wc gaan is dan ook geen probleem. Lucas werd wel aangetrokken door Wouter en heeft het potje en de WC ook ontdekt. Bij Ilse lijkt het alleen maar afstotend te werken.  Bij  luierwisseling vroeg ik soms of ze ook op het potje wilde. In het begin soms wel, soms niet. Als ze wilde zette ik haar erop en anders niet. Ik wil geen druk op haar leggen. Later begon ze al uit zichzelf te zeggen dat ze niet op het potje wilde als ik al een luier bij haar ging verschonen. Ik zet haar dan ook niet op het potje. 

Langzamer wordt het verzet tegen het potje groter. Terwijl ik haar niet onder druk zet. Ze zegt elke ik keer als éé'n van de jongens op het potje zit, dat zij niet wil. Ook als ze het potje ziet, hoor ik dat. Nu heb ik wel een toppunt met haar bereikt. Zodra ik haar luier  uitdoe om te wisselen schreeuwt ze om een nieuwe en mag het zeker niet te lang duren. Nu heb ik als drielingmoeder best veel luiers verschoont, maar de snelheid waarmee madame het wilt, lukt me echt niet. 

Ook tijdens douchen en badderen begint het nu een probleem te worden. Ze wil ook dan niet naakt zijn. Ze doet ook echt haar handen ervoor. Net alsof ze preuts is. Had ze voorheen nog heel veel lol onder de douche en in bad. Nu is het drama. Na het douchen/ bad moet je haar echt snel afdrogen. Badjasje aan en dan haar optillen om naar haar kamer te brengen waar de commode staat. Lopen kan ze dan niet, want haar handjes zitten ervoor en ze staat met kromme knieën. Net alsof ze heel nodig moet. 

Mijn vriend denkt dat ze pijn heeft, maar ik denk van niet, want zodra ze die luier maar aan heeft is alles weer goed.

Iemand die dit herkent? Tips? Een frisse blik?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je