{{ message.message }}
{{ button.text }}

LOI Kidzz Typecursus

Een slim avontuur!

Afbeelding blog 'LOI Kidzz Typecursus' Achtergrond blur afbeelding

Herinner jij je de spreekbeurten van vroeger nog? Je haalde de informatie uit boekjes en plakte er een briefje tussen, zodat je het plaatje kon laten zien aan je klasgenoten. Je schreef de meeste teksten gewoon over, met pen en papier. Je zocht heel misschien iets op op internet, maar dan moest je inbellen en dat duurde een eeuwigheid. Kortom, ik word oud 😊

De jeugd van tegenwoordig weet niet beter dan dat alles digitaal gaat; boekbesprekingen, spreekbeurten, toetsen, alles gaat via de computer. En ze zijn er superhandig mee! Als ik nu al zie hoe makkelijk Saar (groep 5) alles doet, dan kan ik daar nog wat van leren!

Zelf leerde ik pas op latere leeftijd blind typen, ik ging 1x per week naar typeles en ik moet toegeven, het was nog best lastig! Het duurde best een tijdje voordat ik het echt goed onder de knie had, maar ik heb er tot op de dag van vandaag nog heel veel profijt van!

Toen mamaplaats mij vroeg voor een samenwerking met LOI Kidzz typecursus, wist ik eigenlijk gelijk dat dit wel echt leuk zou zijn voor Saar. Ik dacht even dat ze te jong zou zijn, maar deze cursus is voor kinderen in de leeftijd 9 tot 12 jaar oud. Perfect dus!

Afgelopen week kwam de cursus binnen, een speciale geheime enveloppe voor Saar. Natuurlijk wilde ze gelijk beginnen. Ze ging aan de slag en ze is niet meer te stoppen! Middels gamification wordt ze getriggerd om mee te doen aan een online avontuur, waarin ze zelf de hoofdrol speelt. Ze moet allerlei spannende opdrachten en missies doen, waardoor de cursus superleuk is om te doen!

Uiteraard heb ik even met haar meegekeken, al was dat al snel niet meer nodig want ze wist zelf al heel snel wat ze moest doen en gaat helemaal op in de cursus! De typecursus is op eigen tempo te volgen, Saar heeft nu in een week al een aantal lessen gedaan, gewoon omdat het zo mega leuk is!

Wij, de ouders, ontvangen een weekrapportage op de mail, zo kunnen we toch een beetje meekijken en zie je ook goed de voortgang. Tot nu toe doet ze het super goed!

Als ze straks niet meer hoeft te zoeken naar de letters, gaat ze waarschijnlijk veel sneller klaar zijn met haar huiswerk. Ze kan zich dan meer focussen op de opdracht zelf (dus betere schoolresultaten) en ik denk zelfs dat ze dan minder spelfouten gaat maken! Ik ben benieuwd!

Ik vroeg aan Saar wat ze van de typecursus vindt:

"Ik vind het een hele leuke typecursus en dat heeft een reden, namelijk: Het lijkt niet echt op school. Het is meer een spel waarbij je op geheime missie gaat. Steeds weer moet ik iets uitzoeken en dat is best wel spannend. De opdrachten zijn superleuk en de toetsen ook. Het leukste vind ik dat ik steeds leuke kleding mag kopen met de punten die ik haal, daarmee kan ik mijn spion poppetje leuk aankleden."

Nou ik denk dat haar woorden genoeg zeggen toch?!

Wil jij je kindje ook helpen met deze coole typecursus? Neem dan een kijkje op de website van LOI Kidzz!

Liefs Deb,

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je