Snap
  • Kind

Logopedie voor mijn beide heren

na de oudste gaat nu ook de jongste naar logopedie. En ja ergens steekt dat wel een beetje. Heb ik niet alles gedaan wat moest?

Vanmorgen een klein gesprekje gehad met een van de juffen van stefan(mijn jongste mannetje) en zij adviseerde toch ook logopedie voor hem. Dus dan moet ik met beide heren er naar toe. Ik weet best dat het niet aan mij ligt en dat ik alles doe wat je als ouders kunt doen om taal te stimuleren maar toch.....bekruipt mij het gevoel dat ik meer had moeten doen. Het voelt bijna als falen en ja nogmaals ik weet dat je je er zo niet over moet denken maar het steekt wel een beetje ergens diep in mij.

Gelukkig heb ik een erg leuke logopedist waar mijn oudste al met plezier naar toe gaat en stefan kent hem dus ook al. Volgende week dinsdag heb ik eindelijk een gesprek op school over lars. Ik ben benieuwd wat ze allemaal te zeggen hebben over hem en wat we kunnen gaan doen om hem verder te helpen. We hebben voor de zomervakantie besloten om hem in groep 1 te laten maar achteraf denk ik dat het misschien wel beter was geweest om hem toch naar groep 2 te doen. Ik heb het idee dat hij die uitdaging nodig heeft. 

Volgende week komt er zeker een blog over hoe het nu verder gaat.

9 jaar geleden

Onze oudste heeft ruim 2 jaar bij de logopedist gelopen. Ik ben nu met nr. 2 in de weer. Vooral mijn man heeft wel eens gedacht dat het aan hem lag ... hij heeft een stads dialect. Beiden jongens hebben ontzettend veel oor problemen gehad wat bij hen (waarschijnlijk) de oorzaak is. Onze dochter is ruim 2 en praat de gaten in onze sokken. Je kunt er niks aan doen .. je bied hulp en daar gaat het om !

9 jaar geleden

Mijn tweelingjongens gaan nu ook al ruim 1 jaar na logopedie. Ik herken wel wat je zegt. Het voelt voor jou misschien als falen, maar als je over een jaar kijkt wat je kind bereikt. Echt ik was zo trots om de groei te zien bij beide heren. En de score die ze na een jaar hadden was nog net niet genoeg om ze los te laten. En op school (want ze zijn net 4) gaven ze aan dat ze een zeer actieve werkhouding hebben. Tja, is niet gek als je in feite al ruim een jaar bezig bent met oefeningen. Dus je kerels zullen vast ook hier de voordelen van beleven!

9 jaar geleden

Ieder kind is anders, en jou 2 kindjes lijken dan misschien gewoon wel op elkaar. geen probleem komt allemaal wel goed!