{{ message.message }}
{{ button.text }}

Logopedie, here we come

Mijn Kleuter is een kleine kletskous. Maar die gekke 'rrrrrr' blijft toch lastig uit te spleken.

Afbeelding blog 'Logopedie, here we come' Achtergrond blur afbeelding

Kleuter is een kleine ketskous. Vanaf het moment dat hij kon praten staat het mondje niet stil. Hij praat niet alleen veel, maar ook duidelijk. Met net 2 jaar sprak hij zonder moeite het woord 'consultatiebureau' en 'administratiemappen' uit en ook 'identiteitsbewijs' was appeltje eitje. De woorden 'pyjama' (pamia) en 'piano' (panio) daarentegen waren wat moeilijk.

Kleuter sprak al gauw in volzinnen en woorden vervoegen deed hij goed. Natuurlijk doet hij niet alles perfect en is hij regelmatig 'op straat gevalt' en is hij 'driede geworden' bij de wedstrijd op school. Ondanks de grote woordenschat en het spraakvermogen is er iets wat Kleuter niet kan. Of eigenlijk, hij kan het wel, maar hij doet het niet. Iets van eigenwijsheid. Van wie zou hij dat nou hebben....?

Kleuter spreekt de 'r' niet uit. Klinkt een beetje als een 'rrllllll'. Hij begint goed, maar eindigt in de 'l'. Best lastig als je in je eigen naam de letter 'r' hebt zitten. En nee, nog eens voor de duidelijkheid: mijn Kleuter heet in het echt geen Kleuter, maar heeft een normale naam. Hij heet alleen Kleuter in mijn verhalen vanwege een stukje privacy. Stiekem hadden manlief en ik de hoop dat als Kleuter naar school zou gaan, hij de 'r' wel normaal zou uit gaan spreken. Maar nee, hij blijft eigenwijs en doet het niet. De juffen was het ook opgevallen. Dus na een gesprekje en wat advies toch een afspraak gemaakt voor logopedie. Of zoals Kleuter met een grijns zegt 'locopedie'.

Binnenkort gaan we dus voor het eerst naar logopedie. Ik heb veel goede verhalen gehoord over deze praktijk. Ik ben reuze benieuwd hoe het zal gaan. En hoe onze Kleuter straks klinkt als hij die 'r' wel goed kan uitspreken. Kleuter vind het volgens mij allemaal wel prima. Of zoals hij zelf zegt: 'Ik vind het wel stoerrllll mama.'

Wordt vervolgd....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je