Snap
  • Kind

Logopedie

Mijn zoontje Steve, is nu 3 jaar en 8 maandjes oud en we lopen sinds kort op advies van de peuterspeelzaal bij een logopedist. Hij had wat moeite met de letter K, G,F,SCH. Als ouder zijnde weet je natuurlijk precies wat je kindje zegt en bedoelt, maar 'vreemde'mensen of degene die je kindjes wat minder vaak zien, kijken je soms met een groot vraagteken aan. Om in de toekomst frustratie tegen te gaan, heb ik meteen een afspraak gemaakt. Natuurlijk als Steve een woord verkeerd zei, zei ik het woordje heel rustig en goed na, zodat hij toch de klanken hoorde hoe het woord dus GOED moest worden uitgesproken.

Steve gaat nu ruim drie maandjes elke maandag naar Rian,de logopediste. Als ouder zijnde moet je dan 20 minuten in de wachtkamer blijven wachten. zodat zij echt 1 op 1 met hem bezig kan zijn. Spelende wijs leert ze hem dan een letterklank. Dit kan via memoriespelletjes, liedjes of herhalende zinnetjes. Na afloop ga je als moeder even mee, en wordt er besproken wat Steve vandaag heeft geleerd en hoe je dat thuis kan oefenen en herhalen.

Tot mijn verbazing pakt Steve dit zo snel op, en zie je zijn taalontwikkeling met de week groeien, maar dat komt denk ik ook omdat Steve graag wilt leren en het ook goed wilt doen. Tot de zomervakantie staan de afspraken nog ingepland, we zijn er nog niet, maar ik ben erg blij dat ik de afspraken hebt gemaakt voor ons, maar ook voor Steve zelf, omdat anderen hem nu al veel beter begrijpen en verstaan.

11 jaar geleden

Absoluut! Ook wel leuk is dat hij zichzelf soms ook corrigeert haha,zo schattig

11 jaar geleden

voor steve belangrijk en leuk op deze manier om het te leren