{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lippenstift in mijn kleuterklas.... ohhhh

Wat krijg je als een kind de lippenstift van zijn zus mee neemt? Ik wist niet of ik moest lachen of boos moest worden.

Afbeelding blog 'Lippenstift in mijn kleuterklas.... ohhhh' Achtergrond blur afbeelding

Beeld je het volgende in.....

Drie jongens

Een huishoek

Rustig zittend in een hoekje

lippenstift

Alleen dat laatste wist ik niet. De kinderen waren lekker aan het spelen. Ik zat met een paar kinderen bloemen te vouwen en keek naar het groepje in mijn huishoek. Drie jongens zaten rustig in een hoekje. Iets te rustig naar mijn gevoel. Ik sta op en loop rustig naar de jongens toe. En wat ik dan zie..... Ik weet niet of ik heel hard moet lachen of juist boos moet worden, Voor mij zitten drie jongetjes met roze wangetjes, roze nageltjes (eigenlijk handen) en roze (flink over de randjes heen) lippen. Één van de heren houdt een roze lippenstift vast. Ze kijken betrapt, maar zien dan mijn gezicht. Ik vraag van wie de lippenstift is en waarom ze zich hebben opgemaakt. Gelijk daarna stel ik de vraag: "Jullie wilden zeker met mij naar de disco?" Opgelucht halen ze adem en lopen ze naar het keukentje. 

Ik leg ze uit dat het heel mooi is, maar niet voor school. En daarom moet ze het eraf gaan wassen. Waar zijn toch die snoetenpoetsers wanneer je ze nodig hebt? Mijn adjunct loopt net langs en aan haar vraag ik of ze make-up reiniger heeft. Ze kijkt me vreemd aan, maar zodra ze de jongens ziet begint ze te lachen. "Heel mooi, heren!". Terwijl ik de heren schoonmaakt zie ik dat ook hun kleding vies is geworden.... hoe ga ik dat uitleggen aan de ouders?

De lippenstift krijg ik er moeilijk af en ook de kleding krijg ik niet schoon. Wel moet ik mijn lach inhouden wanneer ik ze zie. Het zag er zo grappig uit. De snoetjes helemaal roze. Toch heerlijk als kinderen dat doen?

om half één worden ze opgehaald en lef ik de ouders uit wat er is gebeurd. Geen één vindt het erg en allemaal kunnen ze erom lachen. Ik vraag de ouders wel ( waar de jongens bij staan) om voortaan de make-up thuis te laten, tenzij we een disco feestje hebben. En de lippenstift? Die ging op mee naar huis. ik ben benieuwd wat zijn zus ervan vindt. :-)

Heeft jouw zoon of dochter je lippenstift te pakken gehad?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je