{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lintworm

Mijn kinderen hebben een lintworm

Afbeelding blog 'Lintworm' Achtergrond blur afbeelding

Begrijp me niet verkeerd, ik mag mezelf gelukkig prijzen dat mijn monsters zo goed willen en kunnen eten. Maar soms. Soms krijg ik het idee dat ze een lintworm hebben. Waar blijven toch alle broden, bananen, pakken melk en koekjes. Ik krijg het idee dat hier in huis altijd alles op is. Terwijl ik alleen maar hoor: Mama ik heb honger, mama mag ik een koekje?

Vooral de groeispurt periodes vind ik heftig. Het lijkt alsof de hele dag dan alleen maar draait om eten, eten en nog eens eten. Gelukkig komt na deze periode weer een periode van rust, totdat nummer twee besluit dat ze ook mee moet in de groeispurt. Zucht.

Boodschappen doen

Dat boodschappen doen is trouwens wel een dingetje. Ik probeer 1x per week boodschappen te doen. Meestal in het weekend, maar als dat niet uit komt moet ik door de weeks met de baby en mevrouw de peuter op stap. Wij hebben een tweede auto; in de volksmond wordt dit vaak een boodschappenauto genoemd. Nou die term begrijp ik niet helemaal. Of helemaal niet.

Ik heb vaak twee kratten en een tas. In mijn kofferbak (van mijn boodschappenauto) passen blijkbaar niet twee kratten naast elkaar. Als ik ze een kwart slag draai, is de auto 3 cm te kort.. Hoe bedenk je het? Waarom is het dan een boodschappenauto? Dan maar op de achterbank waar mevrouw de peuter net is gaan zitten met een zak snoep, die ik helemaal onder in de tas verstopt had (die monsters vinden ook altijd alles). De rollen wc papier maar voor het raam (heel het dorp weet dat je weer wc papier hebt ingekocht). Deuren dicht, kofferbak dicht; beetje extra aanduwen. Draai je je om.. staat de maxicosi (met baby) nog buiten. Oh echt, ik wordt hier niet goed van. Even overdenk ik de risico’s van laten staan en straks weer ophalen. Maar ik besluit om weer de auto te openen, kratje op de voorstoel, baby in de auto en gaan.

Net wanneer je denkt alles te hebben ingepakt en opgeruimd in huis komt meneer de kleuter aanlopen. Ik zie het al aan zijn gezicht. Die heeft honger. En zo begint de wedstrijd alweer. In hoeveel dagen hebben ze de koelkast leeg?

Ergernis

Weet je trouwens wat een ergernis is bij mij? Vooral mijn man is daar heel goed in. Meneer de kleuter doet er niet veel van onder. Dan zitten de kasten bomvol, koelkast kan niet meer dicht. In de voorraadkast kun je geen been meer strekken. Dan is het welgeteld één dag na het doen van de boodschappen.. en dan komt de vraag.. (ik voel mijn bloed alweer sneller stromen) .. Heb je ook koffie pads gekocht?? (of in geval van onze kleuter-meneer iets anders, die drinkt geen koffie. Natuurlijk)

Maar alsof ze er een neus voor hebben! NEE, het was kiezen: of de baby in de auto of jouw koffie pads. Als je die nog wilt, moet je ze zelf maar halen.

Uiteraard ben ik blij met goede eters, kan niet wachten tot de baby ook mag mee-eten met de pot.

Heb je trouwens moeilijke eters en zou je tips willen krijgen hierover? Neem dan contact op met @opvoedcoachjennifer (instagram) zij kan je hier vast bij helpen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je