Snap
  • Kind
  • broertje
  • zus
  • familie
  • liefde
  • zorgzaam

Liefde tussen mijn kinderen!

Was dit wat ik voor ogen had?

Wat vindt Lisse nu eigenlijk van haar broertje. Vindt ze hem lief? Vindt ze hem irritant? Vindt ze hem stinken? Vindt ze hem grappig? Of vindt ze hem maar gewoon lastig?

Nou Lisse is erg duidelijk. Senn stinkt (naar kots) en huilt. Dat zijn de woorden van Lisse.

Soms vind ik het best lastig/ jammer dat Lisse dat vaak zegt. Ze knuffelt hem niet, ze speelt niet met hem en kijkt er eigenlijk niet zo naar om.

Waarom vind ik dit nu zo lastig? Ja,

misschien wel omdat ik het anders voor ogen had. Misschien was mijn ideaalbeeld wel dat ik ze samen zag knuffelen, of dat als Senn huilt dat Lisse hem wilt troosten.

Dit kan en mag ik natuurlijk helemaal niet van haar verwachten! Ieder kind gaat er anders mee om.

Het is natuurlijk ook een hele verandering... Lisse was niet alleen ons eerste kindje, maar ook opa's en oma's eerste kleinkind! En ook van onze vrienden, zijn wij de eerste die een kind hebben gekregen. Kortom, Lisse heeft de eerste 2,5 jaar de volle aandacht van iedereen gekregen. Logisch dat het lastig is om de aandacht te moeten verdelen.

Senn is nu 5 maanden oud en nog vindt Lisse het lastig als ik even met Senn knuffel, of als opa of oma even met Senn aan het spelen zijn. Lisse springt dan op je rug, of blijft net zo vaak; mama mama mama roepen totdat je wel moet reageren.

Als Senn in zijn bedje ligt en wakker wordt, dan vindt Lisse het wel leuk om aan zijn bedje te staan en zijn knuffeltje te geven. Hier zit afstand tussen van het bedje. Hier kan Senn niet opeens de pyjama vast pakken van Lisse, of aan haar haren trekken.

Het lijkt nu misschien een beetje alsof Senn niets voor haar betekent... Maar dat is zeker niet het geval! Lisse is op een hele andere manier namelijk lief en aan het zorgen voor hem. Ze helpt mij altijd heel goed om dingetjes aan te geven, of als Senn in bad gaat, dan wilt ze altijd helpen.

Ook als er mensen bij Senn zijn, dan kan ze opeens zeggen: DAT IS MIJN LIEVE BROERTJE HOOOOOR... of; Senn wil zijn speen, want hij huilt.

Weet je wat het is... Alle kindjes gaan er op hun eigen manier mee om! Alles is goed. Je kunt iets voor ogen hebben als het er nog niet is, maar je kunt het pas zien als het zover is.

De liefde zal altijd onvoorwaardelijk blijven tussen de twee, op welke manier ze het ook zullen uiten.

Ik vind ze bijzonder op hun manier, en alles is goed.

Snap
3 jaar geleden

Ja, dat is voor een peuter natuurlijk ook best irritant, zo'n kleiner kindje wat wel veel aandacht krijgt maar in verhouding bijna niets kan hahaha. Naast dat ik coach ben m.b.v. het geboorteverhaal ben ik ook gastouder voor 3 heerlijke meisjes en daar zie je zulke dingen soms ook wel terug. Dat ze jongere kindjes soms "lastig" vinden.

3 jaar geleden

Ja dat denk ik ook! Ze begint nu steeds vaker te zeggen: Als Senn groot is kunnen we voetballen!! Ik denk dat ze gewoon wilt dat hij meer kan haha. Begrijpelijk!

3 jaar geleden

Zoals je zegt het is sowieso altijd goed, maar het verandert vast wel als hij straks wat meer kan. Zelf zitten en echt een beetje gaan spelen. En natuurlijk is het lastig om de aandacht te delen als je hem altijd zo lekker voor jezelf alleen hebt gehad haha.