Snap
  • Kind

Lief klein dondersteentje

Echt... Als ik zag dat een kind haar papa of mama sloeg, dacht ik dit gaat mij nooit gebeuren... Neenee, nu lach ik erom!

echt lachen doe ik er natuurlijk niet om, want ik vind het best een pittige fase. Ze kan zo lief zijn, zo aandoenlijk lachen, als ze me aankijkt zie ik mijn meisje, waar ik zo dol op ben. Want echt, wat een prachtmeid is ze, hoe ze haar handje tegen mijn wang aanlegt, en zegt "hai mama"... Ik smelt, vaker dan 1 keer op een dag!

Maar zodra haar; ijsje op is, koekje op is, de puzzel niet past, ons hondje niet reageerd(acuut), ze iets zegt wat we niet meteen begrijpen, of als ze gewoon boos is..

Slaat ze, duwt ze, knijpt ze recht in onze gezichten. Of die kleine velletjes, op je arm, ja die vindt ze ook erg leuk om in te knijpen. AUW! 

Maar hoe pak ik dit het beste aan? 

7 jaar geleden

Moeilijk hoor! Heel veel kindjes maken zo'n fase door, maar een pasklare oplossing is er niet voor. In elk geval niet negeren of om lachen. Wel laten blijken dat het niet mag. Het is altijd passen en meten wat het beste werkt bij jouw kindje. Iedereen is anders en ik geloof niet in een aanpak die bij ieder kind werkt.

7 jaar geleden

M'n dochter was altijd erg lief en als ze stout is zet ik haar even in de gang en dan is het klaar. Af en toe een driftbui met schreeuwen en krijsen heeft ze. M'n zoontje van 13 maanden is een heel ander verhaal.. Hij bijt, slaat, gooit, maar vind het allemaal erg grappig. Hij lacht als ik scheld Waals ik eens een tik op z'n handen geeft lacht hij nog meer. In de gang zitten werkt niet. (Nog niet) bij hem Dus lees mee voor tips ????

7 jaar geleden

Mijn zoontje had hier ook een periode dat hij dit deed! En elk kind werkt natuurlijk anders maar hier zodra hij mij beet, sloeg of iets in die richting pakte ik hem meteen bij z'n arm en bracht ik hem naar de gang, legde hem uit dat dat niet mag en mama heel zeer doet en liep weg. Mijn zoontje was toen 2 dus 1 minuutje was zat en dan eruit kus knuffel en klaar. Waren we ergens buiten of iets dan nam ik hem mee naar een hoek en daar moest hij staan ( in het begin steeds terugzetten en doorbijten ;) ) Mijn zoontje doet het nu helemaal niet meer en soms als die stout is of gewoon een bui voelt aankomen wilt ie zelf al even de gang in om af te koelen en dat werkt.

7 jaar geleden

Ik vond dit zo'n rot periode, en nog steeds wel eens. Ik pak hem op en zet hem in de gang, 2 minuten maar, en dan ga ik met hem praten. Ik laat merken dat ik het niet accepteer maar ben het een minuut later (na de gang periode) weer 'vergeten'. Ik merk dat hij bijna nooit meer slaat en bijten en duwen eigenlijk helemaal niet meer doet.