{{ message.message }}
{{ button.text }}

Lief kind, wat een prachtige wereld leef je in

De grote onschuld van een kind, wat is dat toch prachtig om te zien! Je zou bijna willen dat ze nooit met de realiteit te maken krijgen.

Afbeelding blog 'Lief kind, wat een prachtige wereld leef je in' Achtergrond blur afbeelding

Mijn zoontje, nu 3 jaar oud. Volgend jaar ga je alweer naar school en ik heb mij laten vertellen dat je dan een grote verandering zult gaan doormaken. Je oprechte onschuld, die dan steeds meer wegzakt. Het hoort bij het opgroeien, maar het is zo jammer.

Van de week wandelde we langs het water met je kleine vriendinnetje. Jullie rende vrolijk voorruit en stopte ineens. Er dobberde een plastic flesje in het water en jullie waren er bijna ondersteboven van. Dat flesje was in het water gevallen en was iemand dus kwijt! Bijna willen zeggen dat één of andere aso dat flesje in het water had gegooid, verwonderde ik mij over jouw wereld. Wat een prachtige wereld leef jij in, waarin mensen geen foute dingen doen. Foute dingen gaan per ongeluk en goede dingen gaan express.

Gelovend dat de hele wereld vol zit met goede mensen. Alle mensen zijn lief en hebben het beste met mij voor. Wat een fantastisch mooie wereld! En lief kind, ik zou eigenlijk willen dat je in die wereld zou kunnen opgroeien.

Je zal er steeds meer achter komen, dat dit helaas niet altijd klopt. Maar voor nu is jouw wereld wel zo en dat laat ik ook lekker nog even zo. Het is een prachtige basis om mee te beginnen. Uitgaan van het goede in de mens en later overwegen dat er een paar rotte appels tussen zitten. Ik hoop dat je dat kunt vasthouden, want dat zal je leven veel makkelijker maken. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je