Snap
  • Kind
  • post

leuk peuterspeelzaal!!

dinsdagochtend  half 8 sóchtends ,mijn dochter staat al een half uur in mijn slaapkamer "ik mag naar school vandaag" jubelend , 'kom nou uit bed mamma anders komen we te laat", ik die aan de ene kant het wel lekker vindt dat ze naar de peuterspeelzaal gaat maar aan de andere kant wordt ze dan zo groot."kom nou! lukas en christaan moeten we ook nog wakker maken" onze jongens van 7 maanden oud.

na dat iedereen fris en fruitig beneden zit zijn we een halfuurtje verder , effe snel ontbijten de binken de fles.en voor dat ik de binken in de maxi-cosi heeft onze tuttebel al zich helemaal bepakt en klaar'om te gaan (wat normaliteit met veel tegenzin gaat) 'gaan we al mamma " jaja roep ik doe deur maar open", gelukkig is de peuterspeelzaal 5 minuten lopen van ons huis , eenmaal daar aangekomen rukt ze de rugzakje af "hier mam die mag jij vasthouden" de leidsters staan haar al op te wachten bij deur van klasje "hoi en wie ben jij "wordt vrolijk gezegd "ik ben belle"zegt mijn dochter ze heet eigenlijk Isabelle maar liefkozend ook belle genoemd, ik die inmiddels met grote brok in me keel haar jasje en rugzakje aan de eerste de beste haakje hangt, "mamma ,mamma "roept ze "kom kijken" met nu inmiddels  een traantje in me ogen zie hoe mijn dochter zonder pardon mee gaat met haar klasje en hoe trots ik ook op haar ben, vindt ik het erg moeilijk om naar een kwartiertje te zeggen "dag lieverd tot straks!, zal je lief zijn en luisteren naar de juf", "ja mamma daaaag tot straks!!" nog een snelle kus en zonder blikken of blozen gaat ze weer verder.

na dat ik 10 minuten nog voor het raam heb gestaan van haar klasje en de binken begonnen te huilen en wat traantjes weg gepinkt ben ik dan maar naar huis gelopen  en terwijl ik naar huis liep tegen mezelf zeg "het zijn maar 3 uurtjes " , nooit geweten dat ik er zoveel moeite mee zou hebben  en ik maar hoop dat steeds makkelijker wordt en het gelukkig nog 2 jaar duurt voor dat mijn binken naar de peuterspeelzaal gaan.

wendy

 

10 jaar geleden

En ook daar ga ja aan wennen.... Als je 2 binken naar school gaan zit je voor je gevoel alweer in zo´n andere fase. Mijn zoontje is 6 en mijn dochter 3, die kan niet wachten dat ze naar school mag (ze gaat door omstandigheden niet naar de peuterspeelzaal). Ook ik vind het super als ze zich straks verder kan gaan ontwikkelen, maar zie er tegelijkertijd ook erg tegen op om dan mijn 2 kindjes op school te hebben:( Het zijn allemaal periodes, waar je je weg ik zal moeten vinden, komt vast goed!!

10 jaar geleden

Kan me helemaal voorstellen hoe je je voelt. Onze meid zit nu al 1.5 jaar op school. Maar ik weet haar eerste dag naar de peuterspeelzaal nog maar al te goed. We kregen de week voordat ze 2 werd een telefoontje dat ze de woensdag na haar verjaardag al kon komen. Pff dat ging me toch wat snel, wilde ook eerst een ochtend met haar komen oefenen. Dat hebben we ook gedaan en mevrouw had er zin in hoor. De eerste ochtend dat ik haar bracht, met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen. Heb thuis eerst een potje gehuild. En tja wat moet je dan met de tijd die je over hebt. Durfde niet van huis, want stel je voor er was iets dan moest ik er toch direct naartoe. Nu moet ik erom lachen, maar god wat voelde ik me rot. Ik heb van ellende maar alle ramen gewassen. Mijn voornemen was om dan lekker die vrijdagmorgen te gaan sporten. Maar net voordat ze de eerst keer mocht gaan kwamen we erachter dat ik zwanger was. Hartstikke misselijk was ik, dus van dat sporten kwam niks terecht. Inmiddels is ze al 5 en gaat ze met ontzettend veel plezier naar school. Onze zoon is inmiddels 2.5 maar gaat nog niet naar de peuterspeelzaal. De gemeente heeft hier alle peuterspeelzalen gesloten, want het werd te duur. Nu moet ik hem dus naar het kinderdagverblijf naar een peutergroep brengen. Ik ben daar geweest en nee het gevoel was er totaal niet. Daarbij maak je dan gebruik van kinderopvang en betalen we dus een heel hoog bedrag voor 2 x3 uur in de week. Voor ons mannetje zou het niet verkeerd zijn, maar nee ik kan het niet. Ik moet me er ook goed bij voelen. Dus ik denk dat hij het laatste half jaar voordat hij naar school gaat misschien maar naar de peutergroep gaat. Ik kan je in ieder geval vertellen dat het steeds gemakkelijker wordt hoor. Lekker genieten met de andere twee kids is ook heerlijk. Succes ermee!!!