{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leren fietsen, hoe pak je het aan?

Afbeelding blog 'Leren fietsen, hoe pak je het aan?' Achtergrond blur afbeelding

Je hebt kinderen die zitten 2x op een fiets en fietsen zo weg... Onze dochter dus niet. Ze is bang voor van alles, en dus ook om te fietsen. Eén keer durfde ze het heeft ze een meter of vijf gefietst... tot ze viel. En toen wilde ze nooit meer.
En dat was zelfs nog met zijwieltjes. Nu proberen we het dan maar gelijk zonder zijwieltjes maar het is een drama. We zijn er dus even mee gestopt en proberen het binnenkort weer.
Hoe doen jullie dat? Gebruiken jullie nog speciale hulpmiddelen? Ik weet dat er speciale hesjes zijn die het kind aan moet doen en waar je dan als ouder makkelijk aan vast kunt houden. Iemand ervaring mee?
Een loopfiets schijnt ook te helpen, helaas is de loopfiets te klein geworden voor onze lange dochter maar is haar fiets (16 inch) vrij hoog omdat het zadel op z'n laagst nog vrij hoog is en ze haar voeten niet plat op de grond kan zetten.
Het is dus hopen dat ze snel nog meer groeit en we mogen de iets kleinere fiets van de over buren lenen.
Zal het ooit goed komen....?  Mijn vraag is dan ook, hoe hebben jullie je kindje leren fietsen? En wat te doen met bang kinderen? Ik zie veel kinderen van 3,5 à 4 jaar die kunnen fietsen maar is er een gemiddelde leeftijd waarop kinderen moeten kunnen fietsen? We wonen centraal en alles kunnen we lopend, met de bakfiets of fietskar of auto doen. Het fietsen is dus nog niet per se nodig maar wel makkelijk en leuk als ze het kan.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je