Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Lekker uitleven binnen

Nu het zolang koud blijft buiten en ik mijn dochter (Amber 3 jr) toch een beetje in beweging wil houden ben ik een beetje aan het bedenken wat we allemaal binnen kunnen doen behalve knutselen, boekje lezen en tv kijken. Haar broertje (Ryan 9 mnd) slaapt nog 2x per dag dus we gaan wel als het even kan een frisse neus halen door even te gaan wandelen, maar echt buiten spelen daar vind ik het veel te koud voor en zij ook.  Hieronder een aantal dingen die we pas hebben gedaan, maar misschien heeft iemand anders nog suggesties voor de volgende keren?

Vorige week hebben we een tent gebouwd, 2 grote lakens over de keukentafel en klaar was de tent. Grote schik natuurlijk, en niet alleen Amber zat in de tent, ook Ryan kwam even om het hoekje gluren.

Ook een kussenberg bouwen van alle kussen die we in huis hebben en die beklimmen is reuze spannend voor Amber en er dan weer op allerlei manieren weer afkomen. Ook Ryan vermaakt zich dan, maar die is al blij als hij over 1 kussen heen komt.

Gisteren hebben we  een parcours gebouwd. We zijn begonnen door eerst door een grote doos te kruipen (een gat in beide kanten en klaar is de tunnel) daarna een koprol op een dik kleed vervolgens door de hoepel gedoken en over het springtouw (lag gewoon plat op de vloer) gesprongen.

Vandaag een ballententje opgezet, waar de kinderen zelf in kunnen spelen/stoeien en ze (vooral Ryan dan) achter de ballen aan kunnen tijgeren. En Amber is vooral druk met alle ballen weer in de tent te doen die Ryan eruit kiept.

Nu alweer druk aan het verzinnen wat we volgende week kunnen doen, dus kom maar op met de ideeën!

 

11 jaar geleden

Hier zijn ze dol op verkleden,Memory doen, cakejes bakken, met de poppen / Barbies / Pinypon / Playmobil spelen. Ook erg leuk en simpel: met een dropveter / aardbeienveter en nibbit chipjes een chipsketting maken.

11 jaar geleden

Vingerverfen/knutselen. Speurtocht in huis met opdrachtjes, bowlen met lege flessen en klein balletje? veel succes