Snap
  • Kind

Leerzame en leuke kinderboeken

2013 is uitgeroepen tot  'Het jaar van het voorlezen'. Toch zou het eigenlijk ieder jaar zo moeten zijn, voorlezen is immers iets van alle tijden en stimuleert de taalontwikkeling van peuters en kleuters. Bovendien is het voor ouders en kind een mooi ritueel voor het slapen gaan. Onze meiden zijn allebei dol op voorlezen of zelf boekjes kijken.

 

Deze boeken blijven favoriet en zijn ook nog eens super leerzaam voor peuters en kleuters:

  • Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak. Prachtig prentenboek en makkelijk leesbaar.
  • Max en Mic in letterland van Leon Romer. Dit boek is net nieuw en heel grappig. Op iedere pagina is een letter verstopt uit het alfabet.
  • Het Cijferwinkeltje van Marianne Busser en Ron Schröder. Leer je kindje spelenderwijs cijfers. In dichtvorm en met een cd met liedjes over de cijfers.
  • Het letterwinkeltje van Marianne Busser en Ron Schröder. Leer je kindje spelenderwijs letters. In dichtvorm en met een cd met liedjes over letters.
  • Hoera, ik ga naar groep 1 van Marianne Busser en Ron Schröder. Een geweldig boek om je bijna-kleuter voor te bereiden op school.
  • Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman. Op dit moment hier de grote favoriet. Een heel grappig en mooi getekend verhaal voor kindjes van 2 tot 6 jaar. Bij sommige boekhandels is een mini versie verkrijgbaar voor maar 5 euro. Hier krijg je ook nog eens een dvd bij met het verhaaltje uit het boekje voorgelezen door Isa Hoes.
Tip: de boeken van Marianne Busser en Ron Schröder zijn eigenlijk altijd de moeite waard. Kijk eens op Marktplaats, daar vind je heel wat goedkope boekjes van dit duo.Ik zelf ben nog op zoek naar het Kleurenwinkeltje voor een leuk prijsje, dus mocht iemand dit boek thuis hebben liggen en er niets meer mee doen, dan hoor ik het graag!

Veel leesplezier.

9 jaar geleden

Die boekjes van het cijfer/letterwinkeltje klinken goed! Ik heb zelf een abonnement op http://www.kwebbelskinderboeken.nl. Super leuk! Krijg je elke maand een paar boekjes thuisgestuurd, helemaal aangepast aan de leeftijd en het geslacht van je kind. Toch kan ik me soms bijna niet inhouden als ik ergens nog een leuk boekje tegenkom. Samen lezen is gewoon zo leuk!

11 jaar geleden

Mijn dochters favoriet is bollewanghamster. Het is niet echt heel leerzaam en het is vooral geschikt voor de hele kleintjes. Zij begint er nu wel wat groot voor te worden. Het zijn dwaze rijmpjes over huisdieren. Ze heeft het boekje letterlijk stuk gelezen :-)

11 jaar geleden

Onze dochter is gek op voorlezen en ik vind het heerlijk om samen zo bezig te zijn. We hebben altijd een aantal voorleesboekjes in haar kamer waar ze er voor het slapen één uit mag kiezen. Ze kiest vaak dagen achter elkaar dezelfde en dan weer dagen wat anders. Hier zijn hazeltje (hoeveel ik van je hou), Papa Beer ik vind je lief, De koning en zijn schat op het moment favoriet .. ook bij mama :) Heerlijk van die boekjes over kusjes en knuffels.. Een kind leert zoveel van lezen!! Het zou verplicht moeten worden ;)

11 jaar geleden

Oh,ja, ben nog 1 superboek vergeten: Sprookjesletters van Annemarie van den Brink.