{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leerzame en leuke kinderboeken

Afbeelding blog 'Leerzame en leuke kinderboeken' Achtergrond blur afbeelding
2013 is uitgeroepen tot  'Het jaar van het voorlezen'. Toch zou het eigenlijk ieder jaar zo moeten zijn, voorlezen is immers iets van alle tijden en stimuleert de taalontwikkeling van peuters en kleuters. Bovendien is het voor ouders en kind een mooi ritueel voor het slapen gaan. Onze meiden zijn allebei dol op voorlezen of zelf boekjes kijken.   Deze boeken blijven favoriet en zijn ook nog eens super leerzaam voor peuters en kleuters:
  • Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak. Prachtig prentenboek en makkelijk leesbaar.
  • Max en Mic in letterland van Leon Romer. Dit boek is net nieuw en heel grappig. Op iedere pagina is een letter verstopt uit het alfabet.
  • Het Cijferwinkeltje van Marianne Busser en Ron Schröder. Leer je kindje spelenderwijs cijfers. In dichtvorm en met een cd met liedjes over de cijfers.
  • Het letterwinkeltje van Marianne Busser en Ron Schröder. Leer je kindje spelenderwijs letters. In dichtvorm en met een cd met liedjes over letters.
  • Hoera, ik ga naar groep 1 van Marianne Busser en Ron Schröder. Een geweldig boek om je bijna-kleuter voor te bereiden op school.
  • Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman. Op dit moment hier de grote favoriet. Een heel grappig en mooi getekend verhaal voor kindjes van 2 tot 6 jaar. Bij sommige boekhandels is een mini versie verkrijgbaar voor maar 5 euro. Hier krijg je ook nog eens een dvd bij met het verhaaltje uit het boekje voorgelezen door Isa Hoes.
Tip: de boeken van Marianne Busser en Ron Schröder zijn eigenlijk altijd de moeite waard. Kijk eens op Marktplaats, daar vind je heel wat goedkope boekjes van dit duo.Ik zelf ben nog op zoek naar het Kleurenwinkeltje voor een leuk prijsje, dus mocht iemand dit boek thuis hebben liggen en er niets meer mee doen, dan hoor ik het graag! Veel leesplezier.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je