{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leer je kind goed kennen door spelletjes te spelen

Gezellig, leuk en leerzaam om samen met je kind(eren) spelletjes te spelen. Spelenderwijs leer je ze om te gaan met emoties en met elkaar.

Afbeelding blog 'Leer je kind goed kennen door spelletjes te spelen' Achtergrond blur afbeelding
Het is zo leuk om je kind te leren kennen door middel van het spelen van spelletjes. Memory bijvoorbeeld kun je al met heel jonge kinderen spelen. Je kunt al beginnen bij 2,5 jaar. De spelregels zijn eenvoudig en er komt geen tekst aan te pas. Het gaat gewoon om de leuke afbeeldingen en wie de meeste kaartjes wint. Karaktertrek versus Speelgedrag Verbazingwekkend om te zien hoe fanatiek kinderen dan kunnen zijn. Zijn ze normaalgesproken rustig, dan zie je ze veranderen in 'strevertjes'. Het bijzondere aan het spelletjes spelen met kinderen is dat je ‘steggelen’ niet hoeft te leren. Op de één of andere manier is dat een ingebouwd zintuig bij het spelen van spelletjes. Vertederend is het om te zien hoe lief ze soms tijdens een spelletje memory zijn door een het broertje of zusje te helpen. Als ze een kaartje hebben omgedraaid en de ander weet nog waar hetzelfde kaartje ligt, dan hoor je heel vaak enthousiast: “Hij ligt daar hoor, pak hem maar”. De andere kant kan natuurlijk ook. Ze kunnen juist heel vervelend gaan doen omdat ze per se ‘Teigetje’ willen hebben van het Winnie de Pooh memory spel. Ze houden hun handje op het plaatje en zijn niet van plan dat memory kaartje af te staan. Zie ze dan maar eens om te praten. Dat vraagt geduld. Tijdens het spelen van spelletjes leer je je kind steeds beter kennen. Wat hun karaktertrekken zijn, hoe ze ermee omgaan tijdens het spelen en hoe ze met de medespelers omgaan. Dat resulteert vaak in ontzettend leuk, inspirerend en gezellig speelgedrag, uiteraard met leer- en corrigeermomenten. Leren Door het spelen van spelletjes leer je kinderen op een spelenderwijs om te gaan met bijvoorbeeld emoties. Bij verlies moeten ze omgaan met de teleurstelling van het verliezen van het spelletje. Bij het winnen van het spelletje kun je ze leren een gevoel van vreugde bij te brengen. Bij de ene moet je dat stimuleren, de ander heeft dat meer in zich en moet je ze soms iets temperen omdat het best deprimerend kan zijn voor de verliezer. Je leert ze ook op hun beurt te wachten, je legt ze uit dat ze altijd eerlijk moeten zijn en blijven ook al willen ze zo graag dat éne kaartje. Je kunt ze dan ook leren te ruilen met de ander als ze toch zo graag dat ene setje willen hebben. Kortom, het spelen van spelletjes is gezellig, leuk, leerzaam en je leert je kind steeds beter kennen. Zij jou trouwens ook! De tijd komt er weer aan waarop er veel spelletjes worden gespeeld namelijk de kerstvakantie en rondom de jaarwisseling. Heerlijk!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je