{{ message.message }}
{{ button.text }}

Last minute kerst knutselen met zoutdeeg

Kindervriendelijke kerstboom

Afbeelding blog 'Last minute kerst knutselen met zoutdeeg' Achtergrond blur afbeelding

December is de creatieve maand bij uitstek. Zoveel feestdagen én een lange vakantie voor de kinderen. Dus besloot ik om wat leuks te knutselen voor kerst. De kerstboom kindvriendelijk maken en een leuke manier om te weten voor wie welk cadeautje is, originele naamtags. Wat begon als een leuk knutselmomentje met het gezin eindigde in mama die alles alleen kon afwerken.

First things first

Afbeelding blog 'Last minute kerst knutselen met zoutdeeg'

Recept zoutdeeg

Een goed deeg is bij deze heel belangrijk, want met te veel water heb je een echte brei en te weinig zout doet het eindresultaat niet goed uitharden. Na verschillende pogingen kwam ik op dit recept als eindresultaat.

- 500 gram bloem

- 250 gram zout

- 200 ml water

- 1 eetlepel olie

Meng alles goed onder elkaar en kneden maar! Hierbij kan je de hulp van je minichef zeker inroepen. De olie zorgt ervoor dat het deeg niet gaat scheuren. Het water kan je best beetje bij beetje toevoegen, dan heb je sneller resultaat. Dit was de work-out van de dag, je vingers zullen tevreden zijn. 

Afbeelding blog 'Last minute kerst knutselen met zoutdeeg'

‘Koekjes’ bakken

De tafel besprenkelen met bloem vond Casper geweldig, daarna mocht hij het deeg uitrollen op tafel. Hier had hij natuurlijk wel wat hulp bij nodig. Toen het deeg maximaal 0,5 – 1 cm dik was konden we figuurtjes uitsteken. In geen tijd lag de tafel vol met niet-eetbare koekjes. Met een stokje zorgde ik voor gaatjes om straks het touwtje door te steken. De koekjes mochten dan even naar warmere oorden, gelukzakken. Verwarm de oven op 100 graden en laat de figuurtjes voor zeker een uurtje of twee uitharden. Afhankelijk van de dikte van de figuurtjes hebben ze langer nodig. Voor het beste resultaat kan je ze elke 15 minuten omdraaien. 

Afbeelding blog 'Last minute kerst knutselen met zoutdeeg'
Afbeelding blog 'Last minute kerst knutselen met zoutdeeg'

Tijd om te decoreren

Als de figuurtjes voldoende zijn afgekoeld kan je ze decoreren. Casper heeft er welgeteld twee geverfd, de rest was voor mama. Hij keek vooral of het wel goed was. Met plakaatverf voor kinderen ging ik aan de slag. Zodra alles droog was trok ik een koordje door het gaatje en voor de cadeautjes schreef ik met een zwarte stift de namen op de figuurtjes.

Uiteindelijk werd alles goedgekeurd door Casper en onder zijn streng toeziend oog hing ik de figuurtjes op de cadeautjes en in de boom.

Afbeelding blog 'Last minute kerst knutselen met zoutdeeg'

Fijne kerstfeesten!

Afbeelding blog 'Last minute kerst knutselen met zoutdeeg'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je