{{ message.message }}
{{ button.text }}

Landgoed Hoenderdaell

Afbeelding blog 'Landgoed Hoenderdaell'

Hier zijn we afgelopen vrijdag naar toe geweest. Op aanraden van een collega van mijn man, die was er eerder die week naar toe geweest en het was erg bevallen.

We hadden er nog nooit van gehoord, maar onze nieuwsgierigheid was zeker geprikkeld en dus de eerste vrije dag zijn we er naar toe gereden.

Het bestaat pas sinds 2008 en is eigenlijk een natuurgebied waar ze ook plaats bieden aan de Stichting Leeuw. Dit is een roofdieren opvang voor katachtigen die in gevangenschap een slechte toekomst tegemoet zouden gaan. Alleen hierom is het al geweldig om naar toe te gaan! Verder hebben ze 2keer per dag een roofvogel show (mits het weer dit toelaat) een grote kinderboerderij en over het hele terrein kan je loslopende dieren tegen komen! En er is ook een apeneiland waar de apen heerlijk los lopen en waar ze naar ons kunnen kijken en een keer niet andersom!

We hebben er heerlijk gelopen en genoten van het goede weer! 

Wat het zo fijn maakt in vergelijk met andere dierenparken is dat het ruim opgezet is en heel rustig. Je hebt af en toe niet eens door dat je in een dierenpark loopt! Je denkt eerder aan een bos met dieren die je normaal niet zou tegen komen. Ook voor hele kleine kinderen is dit dan ook al snel toegankelijk. Ze kunnen overal goed kijken en dichtbij de kooien en leefruimtes komen, zonder dat er gevaar is. Ze zien de dieren in hele natuurlijke omgeving.

Ook de prijzen zijn nog heel schappelijk en als je weet dat het allemaal ten goed van de dieren komt geef je het al veel makkelijker weg. Kinderen t/m 4jr zijn gratis en volwassenen betalen €10,-- p/p een jaar kaart voor een gezin kost €75,-- en ook dat is zeker nog te doen.

Op dit moment word er ook gebouwd aan een groot beren verblijf zodat nog meer beren geholpen kunnen worden uit hun benarde situaties.

Ik zou zeggen ga een keer een kijkje nemen bij die leuke dieren park!

foto: Megan Lyza Snoek ;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je