{{ message.message }}
{{ button.text }}

laatste peuterochtend

mijn dochter op dit moment voor het laatst op de peuterspeelzaal.

Afbeelding blog 'laatste peuterochtend'

Daar is hij dan, de dag dat mijn dochtertje voor het laatst doorbrengt op de peuterspeelzaal. Enige weken geleden kregen we bericht dat ze gaan verhuizen en dat vond ik erg jammer. Dan moet ze na de vakantie nog vier weken naar een nieuwe locatie, met nieuwe juffen en dan naar de kleuterschool. Na lang wikken en wegen hebben we dan ook besloten om haar maar tot de vakantie te laten meedraaien en na de vakantie te laten proefdraaien op de lagere school, 1 ochtend per week! 

En dat is weer een hele stap voor een moeder die zo moeilijk is in het loslaten van haar kinderen. De beslissing kwam ook overhaast, nog snel traktaties in elkaar gezet zodat ze afgelopen maandag alvast mocht trakteren. En ik ben daar bij geweest, ze was zo trots als een pauw, al helemaal omdat mama ook mee mocht kijken. 

Jammer om deze periode zo te moeten afsluiten, al helemaal omdat ze op dit moment haar draai daar na lange tijd eindelijk heeft gevonden. Ze voelt zich daar thuis. Maar het is goed zo, twee juffen nemen afscheid, haar vriendinnetjes gaan ook na de vakantie naar de basisschool als is dat dan wel een andere, en ze is de oudste van de groep. 

We vieren maar gewoon lekker lang vakantie met de nieuwe baby. Niet meer veranderingen dan nodig zijn maar toch is het gek nu op de bank te zitten "wachten" op de baby die maar niet wil komen en ondertussen een steeds groter wordende dochter die straks weer lekker aanschuift aan tafel. 

Wat gaat de ontwikkeling toch ook snel he? Voordat je het weet zijn ze groot!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je