{{ message.message }}
{{ button.text }}

Laat het los, laat het gaan!

Voorbij is de storm in mij! Inmiddels kan ik dit liedje feilloos meezingen.

Afbeelding blog 'Laat het los, laat het gaan!'

Achter gesloten deuren dat dan weer wel. Want mijn zangtalent valt niet bepaald in de categorie 'The Voice'. Het begon allemaal enkele maanden geleden. Tot die tijd hadden Kleuter en Diva nog nooit over Elsa, Anna of Olaf gehoord. Ze zagen wel eens prinsesjes op shampooverpakkingen, maar hoe dat prinsesje heetten wisten ze niet. Totdat Kleuter op een gegeven moment thuis kwam uit school en vroeg of ik zijn blauwe fleecekleed als mantel over zijn schouders wilde draperen. Want hij was Elsa, met een mooie blauwe jurk. Ik vroeg hem wie Elsa was (wat ik natuurlijk wel wist). Hij vertelde mij dat hij het ook niet echt wist, maar dat de meisjes uit zijn klas altijd Elsa en Anna speelden en dat vond hij wel leuk.

En toen maakte ik de meeste verschrikkelijke 'fout' van mijn leven. Ik kocht de dvd Frozen en liet die aan mijn Kleuter en Diva zien. Vanaf toen was het gedaan met de rust. De film is ondertussen al ontelbaar keer gedraaid en de kids zingen elk liedje feilloos mee. Inclusief de nodige handgebaren die Elsa ook bij 'Laat het los' maakt. Inmiddels roept Diva al weken dat zij Anna is, noemt ze Kleuter Elsa en roept ze 'Christoff ' naar papa. In eerste instantie mocht ik Sven zijn, maar ik heb mezelf toch omgedoopt tot Olaf, de sneeuwpop met de warme knuffels en zijn liefde voor de zomer.

Diva ziet in elke winkel wel iets wat te maken heeft met Frozen: douchegel, kleren, schoenen, pennen, kleurboeken, borstels, cornflakes, koekjes en weet ik het wat nog meer. Elke keer staat ze blij te gillen dat ze Elsa en Anna ziet. En elke keer weer die teleurstelling als ze het niet mag hebben. Als ik overal aan zou toegeven dan staat het huis vol met de twee zusjes. Laatst mocht ze wel een setje met elastiekjes en haarspeldjes hebben met Elsa en Anna. Ze straalde van geluk en elke dag moet ze twee vlechten in met die elastiekjes en speldjes.

Kleuter vind de film Frozen geweldig en schatert het elke keer uit bij de scene waar Anna bevroren en al binnenkomt in het blokhutje en de meneer achter de balie “Zomeruitverkoop” en “Uhu, hallo familie” tegen de familie in de sauna zegt. En zodra het liedje van Elsa komt, zie ik beide kids hun ogen glimmen, gaan ze staan en doen ze fanatiek mee. En aan het eind van de film weten ze het: dan zappen we nog één keer terug naar de scene waarin Elsa haar ijspaleis maakt. Dan gaat het volume op standje heel hard en zingen we allemaal uit volle borst mee “Laat het loooooooooos, laat het gaaaaaaaaaaaan”. Maar wel nadat ik er zeker van ben dat alle ramen dichtzijn ;-).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je