{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kwijt! #21

Afbeelding blog 'Kwijt! #21'

“Sorry Alex, we moeten dit gesprek op een later tijdstip doorzetten!” zegt Luiz terwijl hij hem naar de deur begeleid. Alex knikt en vertrekt. Luiz roept 1 van de agenten bij zich om Marc naar zijn cel terug te brengen, maar Marc word boos “Nee, ik wil bij mijn vrouw blijven! We zijn onschuldig! Alsjeblieft, geloof me toch! Laat me alsjeblieft mee gaan met mijn vrouw naar het ziekenhuis?!” “Sorry Marc, je zult eerst terug naar je cel moeten, ik moet toestemming regelen om je naar het ziekenhuis te laten gaan.” Verslagen laat Marc zich meenemen, terwijl Sylvia net klaar word gemaakt om op de brancard gelegd te worden. “Hou vol Syl, we zijn onschuldig we zullen het wel bewijzen! Blijf bij me alsjeblieft?!” schreeuwt Marc nog in de gang.


Sylvia word met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Terwijl Marc overstuur in zijn cel zit. Voor zijn gevoel duurt het uren voor er iemand komt, maar in werkelijkheid zijn er pas een paar minuten voorbij.
Opeens staat Alex daar samen met Luiz. “Onder begeleiding van Alex mag jij nu naar het ziekenhuis. Maar je moet ten alle tijden bij Alex blijven en wanneer Alex niet bij je kan blijven zal hij je terug hier naar het bureau moeten brengen. Jullie zijn nog steeds verdachten, maar Alex heeft dit voorgesteld, omdat jullie vrienden zijn en hij je gelooft” zegt Luiz terwijl hij de boeien van Marc af doet. Tranen schieten in Marc zijn ogen, hij omhelsd Alex “Bedankt Maat!” Alex knikt en ze lopen snel het bureau uit en stappen in de auto op weg naar het ziekenhuis.
In het ziekenhuis aangekomen melden ze zich bij de balie. Een verpleegster brengt de 2 mannen naar een kamer om te wachten op meer nieuws.
De tijd kruipt voorbij, maar opeens komt er een arts binnen lopen. “Bent u de man van mevrouw de Jong?” Marc knikt en de arts gaat verder “We zijn nog bezig met wat onderzoeken, maar uw vrouw is buiten levensgevaar! Wel houden we haar nu nog even in slaap zodat we de uitslagen even kunnen afwachten. Als daar niks vreemds uit komt, gaan we haar langzaam weer wakker maken en kijken we hoe zij er verder aan toe is.” Marc zucht van opluchting en bedankt de dokter. “Mag ik naar mijn vrouw toe?” De arts knikt ja en loopt weer weg.
Marc en Alex lopen de kamer van Sylvia in. Ook Sylvia ligt helemaal vol met toeters en bellen, het verschil met Minja is alleen dat Sylvia straks wakker gemaakt kan worden en Minja niet.
Alex blijft naast de deur staan terwijl Marc bij zijn vrouw op bed is gaan zitten en haar hand vast houdt en haar hoofd kust.
“Ik weet dat ik bij je moet blijven, maar ik wil ook even bij Minja gaan kijken, ik vertrouw jou op je woord en ik geloof dat je hier bij je vrouw zal blijven. Doe geen gekke dingen Maat, want anders kom ik wel persoonlijk achter je aan!” Alex wacht niet op reactie en loopt de gang op richting Minja.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je