{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kwijt! #16

Afbeelding blog 'Kwijt! #16'

Precies om 13.00 stopt er een bus en stappen er heel veel mensen uit. Zeker wel 15 mensen die allemaal verschillende kanten op lopen. Even kan Alex niet iedereen in de gaten houden. En als de bus weg is en de menigte is opgelost ziet hij op de paal van de bushalte een plasticzak met een envelop hangen in grote zwarte letters staat er ALEX op de envelop, dus hij loopt er naartoe en pakt de zak en de envelop er vanaf.


Alex maakt de envelop open en leest wat er op het kaartje staat:

WIJ HEBBEN AL LANG DOOR DAT JIJ NOG STEEDS SAMEN WERKT MET DE POLITIE! DIT IS JE LAATSTE WAARSCHUWING! DE VOLGENDE FOUT, ZAL JE DUUR KOMEN TE STAAN! WACHT OP VOLGENDE INSTRUCTIES EN HAAL DE TAP VAN DE TELEFOON!

Met trillende handen maakt Alex de zak open en begint te trillen van woede en onmacht, kokhalzend kijkt hij naar de inhoud. Hij valt op zijn knieën en wrijft met zijn handen over zijn hoofd en gezicht. Allerlei gedachten gaan door zijn hoofd, hij weet niet wat hij moet doen. Ondertussen komt Luiz en nog een agent aangerend die helpen Alex overeind en pakken de zak en de envelop uit zijn handen. Luiz bekijkt het kaartje en de inhoud van de zak. Ook hij moet moeite doen om zijn maaginhoud binnen te houden. Ze besluiten allemaal naar het bureau te rijden en daar alles te bespreken.
Op het bureau aangekomen nemen ze alle 3 even door wat er precies gebeurd is, want ook de agenten hebben niet gezien wie de zak heeft achter gelaten.
Er wordt op de deur geklopt en Sergeant de Vries komt binnen samen met nog iemand, Alex had hem onderweg gebeld en kort uitgelegd wat er gebeurd was.
De andere man stelt zich voor als Willem en hij is een specialist. Hij wil graag de inhoud van de zak bestuderen en kijken of hij er aanwijzingen uit kan halen.
Willem en Sergeant de Vries kijken in de zak. Ook hun hebben moeite met de inhoud, maar proberen dat zo goed mogelijk te verbergen en professioneel te blijven. Kort wordt er besproken wat er is gebeurd en wat de volgende stappen zijn en dan vertrekt iedereen. Willem neemt de zak en de envelop mee voor onderzoek. Alex rijd naar het ziekenhuis.
In het ziekenhuis aangekomen kust hij mij op mijn voorhoofd, nog steeds buiten bewustzijn. Geen idee van wat er allemaal speelt op dit moment.
Alex zijn ouders en mijn ouders zitten in de kamer en zitten te wachten tot Alex verteld wat er gebeurd is. “Kunnen jullie even mee komen naar de gang alsjeblieft?” Zonder antwoord af te wachten doet Alex de deur naar de gang open en wacht tot iedereen in de gang staat. Hij doet de deur dicht en begint te vertellen wat er gebeurd is. “En in de zak zat dus een handje zonder pink, onder het bloed en ook nog wat plukken haar.” Terwijl hij die laatste woorden uitspreekt breekt hij, hij begint te huilen en onze ouders schrikken en huilen mee. Iedereen voelt zich verslagen en niemand weet wat ze nog kunnen doen of zeggen om dit goed te krijgen.


Willen jullie niks missen van dit verhaal?     
Like dan a.u.b. mijn facebook pagina: https://www.facebook.com/Verhalen-van-Minja-1770198289954934/ 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je