{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kwijt! #14

Afbeelding blog 'Kwijt! #14'

Dan gaat de huistelefoon “Ik zal wel opnemen” zegt Alex “We staan onder de tap dus de politie krijgt dit ook meteen binnen, al denken de ontvoerders dat we gestopt zijn met de hulp van de politie.”
“Morgen middag 13.00 uur, op de hoek van Kaya Tutumba en Kaya Seru Grandi. Breng de 5000 euro en het paspoort van Fleur! Kom alleen, zo niet is het gedaan met jullie meisje!”
Nog voor Alex iets terug kan zeggen is er al opgehangen..


“Wat ga je nu doen Alex?” vraag Sylvia geschrokken. “Gewoon doen wat ze vragen Syl. Ik wil hoe dan ook mijn meisje terug en ik wil Minja goed nieuws kunnen brengen, want ik denk dat de stem van Fleur haar onmiddellijk zal laten ontwaken.” Sylvia en Marc kijken elkaar aan, maar weten niet zo goed wat ze moeten zeggen. Ze kennen Alex lang genoeg om te weten dat ze hem niks uit zijn hoofd kunnen praten. “Ik zal even koffie zetten” zegt Sylvia terwijl ze naar de keuken loopt. Marc loopt haar achterna en ze staan wat te smoezen met elkaar. Alex krijgt er niks van mee, die zit op de bank diep verzonken in zijn gedachten. “Je moet echt even wat eten maat” zegt Marc terwijl hij een bord met salade en een kop koffie voor hem op tafel zet. Alex knikt en zonder een woord te zeggen eet hij achter elkaar het bord leeg en drinkt de koffie in 1 teug op. Hij staat op, pakt wat spullen bij elkaar en zegt tegen Marc en Sylvia dat hij naar het ziekenhuis gaat. Die staan erop om even mee te gaan en dus stappen ze even later met zijn drieën in de auto onderweg naar het ziekenhuis.
In het ziekenhuis aangekomen begroet iedereen elkaar en word Alex snel even bijgepraat door zijn vader. De artsen hebben nog wat controles gedaan, maar er zijn nog steeds geen bijzonderheden gevonden en is ze nog steeds niet bij bewustzijn. Alex verteld over het telefoontje wat hij daarnet gekregen heeft en dat hij van plan is om volledig mee te werken in de hoop dat ze Fleur meebrengen en het uiteindelijk alleen om het geld zal gaan. De ouders knikken begrijpend en stilletjes hoopt iedereen dat morgen alle ellende voorbij zal zijn en ze Fleur weer in hun armen kunnen sluiten. Alex vertrekt met Marc en Sylvia. Ze rijden naar de bank waar Alex de 5000 euro op wil nemen. Marc en Sylvia moeten ook bij de bank zijn dus ieder gaat in een rij staan en na bijna 3 uur zijn ze klaar en stappen ze weer in de auto. Alex werd naar een kantoortje meegenomen en heeft wel 25 keer zijn paspoort moeten laten zien aan verschillende mensen die het kwamen controleren. Toestemming en geduld was er nodig om het geld vrij te krijgen. In de tussentijd werden Marc en Sylvia ook naar een kantoor gebracht. Ze wilden graag een lening afsluiten van 10.000 euro, omdat ze een zwembad willen aanleggen in hun tuin. De vergunningen waren al rond en de lening was ook al goed gekeurd, er moesten alleen nog wat handtekeningen gezet worden. Dit zouden ze eigenlijk doen als ze terug zouden komen uit Miami, maar nu ze er toch waren dachten ze dat ze het meteen wel konden doen. Alle drie zitten ze stil in de auto en rijden ze naar huis. Thuis aangekomen, staat Alex zijn moeder te koken en zijn vader zit tv te kijken. Ze hebben afgesproken dat Minja haar ouders bij haar in het ziekenhuis blijven vannacht zodat Alex zijn ouders hem kunnen steunen. En morgenochtend wisselen ze elkaar af, zodat Minja haar ouders thuis kunnen gaan slapen en opfrissen.
Alex zijn moeder heeft een heerlijke ovenschotel klaar gemaakt en iedereen zit stil te genieten van het eten. Na het eten besluit iedereen op tijd naar bed te gaan, want morgen zal een spannende dag worden.
Binnen een uur ligt iedereen te slapen, tenminste dat denkt Alex. Heel stilletjes pakt hij de autosleutels en loopt naar buiten. Hij duwt de auto van de oprit af, zodat niemand wakker zal worden van het geluid van de auto. Hij bedenkt zich dan dat hij zijn tas binnen heeft laten liggen en kan zichzelf wel voor zijn kop slaan. Zo stil als hij kan gaat hij weer terug naar binnen om zijn tas uit de slaapkamer te pakken. Even later rijd hij de straat uit en opgelucht zucht hij, omdat hij denkt dat niemand wat gehoord heeft. Als hij een paar minuten later voor een stoplicht stil staat, hoort hij opeens een stem achter zich “waar denk jij naartoe te gaan Alex?”


Willen jullie niks missen van dit verhaal?    
Like dan a.u.b. mijn facebook pagina: https://www.facebook.com/Verhalen-van-Minja-1770198289954934/ 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je