{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kwaad voor niks

Vorige week kwam dochterlief thuis met de mededeling dat ze bleef zitten. Dat was niet erg maar wij wisten nog van niks. Donderdag naar school gegaan maar ze hadden geen tijd. En ik werd alleen maar kwader.

Afbeelding blog 'Kwaad voor niks ' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochter heeft al geen hele hoge pet van zich zelf op. Ze kan niks en is niet mooi ze vind zich zelf niks waard?. En dat al op 7 jarige leeftijd...

Gisteren dan eindelijk gesprek. Nou naar de resultaten ben ik het met ze eens dat het voor haar en haar zelf beeld beter is dat ze blijft zitten. Want groep 5 gaat er niet beter op worden ben ik bang. En daarbij rijmen deze resultaten niet bij haar iq test die ze afgelopen schooljaar hebben afgenomen. 

En waar ik het al helemaal niet mee eens ben hoe jullie het aangepakt hebben. Ze heeft al geen hoge dunk van zich zelf en dan gaan jullie haar even zo vertellen dat ze niet over is. De juf en begeleidster van school kijken elkaar aan. Hoezo. Dat ze vorige week woensdag helemaal overstuur thuis komt dat niet over is! Dat kan niet want wij hebben Eva pas afgelopen vrijdag samen besproken! Ja maar hoe komt ze er dan aan? ? Wat blijkt nu omdat ze over dochterlief nog gesprek hadden en ze twijfelden of ze haar wel een plezier deden met haar over te laten gaan hadden ze bij haar niet in het raport gezet veel plezier in groep 5! En bij een klasgenoot dus wel dus ze had 1+1 zelf al bedacht! Hoezo ze is niet slim.... 

Toen ik haar vroeg waarom zei je dan tegen ons de juf had dat gezegd ja zegt ze is toch ook in zekere zin zo. Ik knuffel haar en zeg zie je nu dat je niet dom bent het is al heel knap dat het je opgevallen is! Maar je doet wel een jaar over. Niet omdat je dom bent maar om het je makkelijker te maken. Maar mama ben je niet boos? Nee natuurlijk niet je hebt wat meer aandacht nodig en hulp nodig daar is niks ergs aan had mama vroeger ook. En jij komt er wel hoeveel tijd je er voor nodig hebt maakt niet uit! En je weet wij zullen altijd trots op je zijn wat je ook doet. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je