{{ message.message }}
{{ button.text }}

kusjes en weglopen

Afbeelding blog 'kusjes en weglopen'

Mijn zoontje is een echte kusser. Hij wil altijd iedereen kusjes geven en uiteraard hoort daar dan ook een hele dikke knuffel bij.

Vandaag gaf hij zelfs de smeerboter een kusje. Ik vroeg aan hem of we elkaar eerst een kusje zouden geven voordat we gingen eten. Dit had hij blijkbaar iets anders begrepen want hij gaf toen dus de smeerboter een kus. En daarna gelukkig mij ook.

De meeste mensen reageren hier wel goed op. Al moet ik wel zeggen dat ik bij vreemden wel ingrijp mocht hij die een kus willen geven.

Nu is mijn zoontje net 2 geworden, maar ik vraag me toch af hoe jullie hiermee omgaan. Hij is namelijk erg open en totaal niet verlegen ten opzichte van vreemden. Ze hoeven maar een keer naar hem te lachten en hem een hand te geven en hij loopt zo met ze mee.

Nu zijn wij er altijd bij omdat hij nog zo jong is, maar hij wordt natuurlijk ook ouder en zelfstandiger en je kunt niet altijd alles in de gaten houden.

Moeten wij hem afremmen? Of gaat dit vanzelf wel over als hij wat ouder is? Aan de ene kant vind ik het ook wel heel erg knap van hem dat hij niet bang is voor vreemde mensen, maar aan de andere kant is het ook wel eens beangstigend.

Graag hoor ik jullie tips!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je