Snap
  • Kind
  • Gezond

kusjes en weglopen

Mijn zoontje is een echte kusser. Hij wil altijd iedereen kusjes geven en uiteraard hoort daar dan ook een hele dikke knuffel bij.

Vandaag gaf hij zelfs de smeerboter een kusje. Ik vroeg aan hem of we elkaar eerst een kusje zouden geven voordat we gingen eten. Dit had hij blijkbaar iets anders begrepen want hij gaf toen dus de smeerboter een kus. En daarna gelukkig mij ook.

De meeste mensen reageren hier wel goed op. Al moet ik wel zeggen dat ik bij vreemden wel ingrijp mocht hij die een kus willen geven.

Nu is mijn zoontje net 2 geworden, maar ik vraag me toch af hoe jullie hiermee omgaan. Hij is namelijk erg open en totaal niet verlegen ten opzichte van vreemden. Ze hoeven maar een keer naar hem te lachten en hem een hand te geven en hij loopt zo met ze mee.

Nu zijn wij er altijd bij omdat hij nog zo jong is, maar hij wordt natuurlijk ook ouder en zelfstandiger en je kunt niet altijd alles in de gaten houden.

Moeten wij hem afremmen? Of gaat dit vanzelf wel over als hij wat ouder is? Aan de ene kant vind ik het ook wel heel erg knap van hem dat hij niet bang is voor vreemde mensen, maar aan de andere kant is het ook wel eens beangstigend.

Graag hoor ik jullie tips!

11 jaar geleden

Goed om te horen dat ik me niet al te veel zorgen hoef te maken. Misschien is het ook wel de leeftijd.

11 jaar geleden

mijn dochter van bijna 4 deed dit vroeger ook rond die leeftijd rende op vreemde af en knuffelde ze en knuffelde vreemde kindjes en gaf ze n kusje maar heeft niet lang geduurt vanaf ongeveer 3 jaar stopte ze ermee nu geeft ze vaak nog geen antwoord als iemand der wat zegt de knuffels en kusjes krijgen mijn moeder en ik nu in overvloed.was er inderdaad ook bang voor wat als ze dat straks nog doet maar gelukkig vanzelf overgegaan

11 jaar geleden

mijn zoontje van 1,5 is net zo. hij zegt hoi tegen iedereen en zwaait naar alle mensen. hij blaast kushandjes naar iedereen die tegen hem praat en deelt kusjes uit. zelf vind ik het niet goed dat hij onbekenden kust en als onbekenden hem willen oppakken of iets dergelijks zeg ik altijd "nee, blijf maar lekker bij mama" ik kan het hem nog niet uitleggen en hij doet het alleen als hij bij mij is en zich dus veilig voelt, maar ik ga hem zeker in de toekomst leren dat niet iedereen een kus hoeft en dat hij niet bij me weg mag lopen met iemand mee. zelfs niet met de lieve buurvrouw. eerst aan mama vragen.

11 jaar geleden

Klinkt als een heerlijk mannetje. Ik begrijp je 'prbleem' maar ik heb helaas geen tips voor je.