{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kroningsdag 2013 met kinderuitspraken!

Afbeelding blog 'Kroningsdag 2013 met kinderuitspraken!'

Kroningsdag 2013 was heerlijk. De kinderen hadden op school al gewerkt over het koningshuis en wisten al wie, toen nog, koningin Beatrix was en wie het toekomstige koningspaar werden. Maar toen het 30 april was, wilden ze toch wel heel graag televisie kijken want ze wilden de 3 prinsesjes ook weleens zien.

Ze keken hun ogen uit. Het paleis op de Dam vonden ze prachtig. ‘Wonen ze daar? Is dat hun huis? Wow, wat groot zeg!’ ‘Ooooooo’, zegt m’n dochter ‘wat is koningin Maxima mooi!’ En toen kwam het moment dat de 3 prinsesjes op het balkon verschenen. ‘O, wat zijn ze schattig, ze zijn echt mooi!’ ‘Wat een schattige jurkjes en ze zwaaien zo lief naar me’.  Ze vielen van de ene in de andere verbazing en ze vonden alles mooi en prachtig.

De optocht van alle familie en andere Royals vonden ze heel interessant. Mijn oudste zoon is al, vanaf dat hij 1,5 jaar oud was, gefascineerd door kleding en vindt maatpakken het einde, inclusief stropdas uiteraard. Voor hem was het een walhalla. Het ene mooie tenue en de andere prachtige japon kwam voorbij. ‘Wat hebben die mevrouwen op hun hoofd?’ ‘Wie zijn al die mensen?’ ‘Waarom lopen ze daar?’ ‘Tja’, zei ik: ‘dat zijn allemaal belangrijke mensen’. Waarop mijn oudste zoon zei: ‘Waarom zijn wij dan niet uitgenodigd?’

We hebben er hartelijk om gelachen. Dat is echt zo’n pure kinderuitspraak die recht uit het hart komt met een behoorlijke dosis zelfvertrouwenJ.

Hebben jullie ook zo genoten van de kroningsdag met jullie kinderen. En dan vooral de opmerkingen die ze maakten? Ik ben weer benieuwd naar jullie ervaringen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je