{{ message.message }}
{{ button.text }}

Krokodillen en olifanten

Afbeelding blog 'Krokodillen en olifanten'

Mijn zoon van 3 heeft de laatste behoorlijk last van enge dromen, zegt hij....

Soms twijfel ik of hij dit niet als smoesje gebruikt om 20 keer zijn bed uit te komen, aangezien hij vaak lachend staat te vertellen dat er krokodillen in zijn kamer zitten. Maar ja wat moet je, als ik hem niet serieus neem kan het erger worden, maar als ik er teveel in mee ga terwijl hij er misschien een spelletje van maakt, houd ik het ook in stand. Soms merk ik dat hij echt bang is. Moeilijk dus.

En hij verzint ook steeds iets nieuw. Eerst waren er krokodillen in zijn kamer, en als die het niet zijn, zijn het springkussens ( daar heeft hij een fobie van) of wasstraten, daar is hij 1 keer met de auto in geweest en dat had een flink aantal slapeloze nachten als gevolg.

Je gaat van alles proberen. Het begint met geruststellen en uitleggen dat krokodillen hier niet wonen, springkussens niet in zijn kamer passen en dat wasstraten vast staan in de grond. Dat lijkt hij dan even te snappen, tot dat het licht uit gaat. Dan wordt hij toch weer bang. Je laat vervolgens het ganglicht aan, maar ook dat geeft niet het gewenste effect. We hebben een Lumilove lampje aangeschaft. Zo een die mee kan in bed en de hele nacht blijft branden. Maar ook dat gaf geen garanties...

Maar nu hebben we een ritueel bedacht dat toch al zeker 3 dagen lijkt te werken ( hoera we slapen weer met zijn tweeën in bed, zonder een friemelend klein jongetje tussenin)

We hebben hem wijsgemaakt dat krokodillen bang zijn voor olifanten. Hij heeft een junglekamer met behoorlijk wat olifanten her en der en een levensgrote olifantenposter op de deur dus dat leek ons wel een goed idee. De krokodillen durven dan niet te komen omdat ze bang zijn voor de olifanten in zijn kamer. Om dit verhaal nog wat kracht bij te zetten zingen we heel hard twee liedjes over olifanten. ( Heb je het al gehoord van de o-li-fant, en olifantje in het bos) Dan durven de krokodillen zeker niet meer te komen. En om de springkussens en wasstraten te verjagen gaan we stampend als olifanten door de kamer en roepen we heel hard dat alle enge dingen weg moeten.  En daarbij hopen we dat niet iemand dit maffe ritueel stiekem filmt en op YouTube zet....

Toeval of niet, voorlopig sliep hij al 3 nachten door! 

Maar voor vannacht vrees ik weer.... Vandaag kwamen namelijk op het winkelcentrum de Intertoys-mascotte tegen... Ja inderdaad die olifant! Dikke paniek want naast de eerder genoemde dingen is hij ook als de dood voor mensen in grote pakken. 

Wat nu? Er ook nog een apenritueel aan toevoegen om de olifanten gedeisd te houden???

Nog even en we kunnen om 16 uur wel vast beginnen met het bedtijdritueel :-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je