{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koptelefoon

Ineens is het stil in huis

Afbeelding blog 'Koptelefoon' Achtergrond blur afbeelding

Je zusje ligt in bed voor haar middagslaapje. Jij weet precies wat er daarna gaat gebeuren.. Jij mag op de iPad; wát een feest! Je kijkt constant filmpjes van wasmachines die ronddraaien; want van ronddraai-dingen houd jij nou eenmaal. Op de filmpjes die andere mensen maken stoppen ze van alles in de wasmachine: eieren, kerstballen, watten, stenen, stuiterballen en ga zo maar door. Jij vind het leuk om daarnaar te kijken; ik word er duizelig van. Waar je ook graag naar kijkt, zijn filmpjes van een ambulance met de sirene en zwaailampen aan. Een prachtig gezicht! De zwaailampen flitsen heen en weer en de sirenes loeien door de woonkamer. Waar ikzelf op een gegeven moment zat ben van het geluid, doe jij het geluid nog even een tikje harder. 'Hoor eens mama, hoe mooi die gaat!' Met grote stralende ogen kijk je mij aan..en ik smelt. Die twinkeling en glimlach op jouw gezichtje zijn goud waard. Die zien we maar zelden.

Zelden, omdat jij heel veel dingen zwart/wit ziet. Dingen waar wij spontaan om kunnen lachen snap jij niet. Dan kijk je ons niet begrijpend aan of je word boos van het gelach. En dan is de pret gauw over. Maar, heel af en toe, zien we jou ook genieten en horen we jou zelfs giechelen. Ik wil dat moment altijd nog eens opnemen op video, maar ik kijk liever 'live' naar je om zelf in dat moment te blijven. Ik bewaar ze in mijn hart. Voor we het weten is het momentje ook alweer voorbij; als een blad aan de boom, zo snel gaat dat bij jou. Wanneer het volgende giechel-genietmomentje komt weet ik niet, maar degene in mijn hart houd het net zo lang uit tot de volgende.

En dat momentje komt veel eerder dan verwacht! Bof ik even..
Jouw ambulante begeleider op woensdagochtend kwam met iets nieuws in haar tas: een koptelefoon waarmee ze in de bus naar de muziek op haar telefoon luistert. Deze wou jij ook wel eens op en de muziek gaat weer aan. Ik kijk naar je en ik zie die twinkeling weer in je ogen; mijn ogen schieten vol en ik geef je een dikke kus. Dat wij daar zelf niet eerder aan gedacht hebben.. Hoe simpel kan het zijn!
De volgende ochtend koop ik voor jou een koptelefoon en een mp3 speler. We zetten er luisterboeken op; onder andere van Jip & Janneke en Pluk van de Petterflat. En het is een succes! Zo trots als je bent, loop en dans je ermee door de kamer. Uiteindelijk vind je rust en plof je neer op je eigen plekje op de hoekbank. Je zit met grote twinkel ogen naar de verhalen te luisteren en kijkt tevreden rond. Je ontdekt dat de koptelefoon ook in de iPad past en ineens is het stil in de woonkamer.. Geen sirenes meer en geen gebonk van kerstballen in een wasmachine. Jij rust, ik rust. Wát een (simpele) uitkomst!

#autisme #autismkid #specialkidmom #momslife #koptelefoon

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je