{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koosnaampjes voor je kinderen! Gebruik jij ze ook?

Zoals je ziet gebruikt iedereen andere koosnaampjes, en niet alleen je kind maar ook je oppaskindje, of wie dan ook kan je een koosnaam geven

Afbeelding blog 'Koosnaampjes voor je kinderen! Gebruik jij ze ook?'

Wie kent ze niet? Je kan ze gebruiken om bijvoorbeeld je vriend liefkozend te noemen door hem bijvoorbeeld “schattiepattie” te noemen. Maar ook veel kinderen hebben koosnaampjes!

De leukste koosnaampjes

Van de week via twitter, facebook en instagram stelde ik de bovenstaan vraag. Ik was benieuwd hoe de kindjes van jullie allemaal genoemd worden. Er werd gretig gereageerd en ik heb een selectie gemaakt met de leukste koosnaampjes.

Zoals je ziet gebruikt iedereen andere koosnaampjes, en niet alleen je kind maar ook je oppaskindje, je buurmeisje of wie dan ook kan je een koosnaampje geven. Een koosnaam is niet een officiële naam die voor iets of iemand wordt gebruikt. Een veel voorkomend koosnaampje is bijvoorbeeld schatje, iets wat bijna iedereen wel gebruikt wordt.

Ook wij hebben koosnaampjes voor Aron, zo noemen we hem regelmatig boefje of prins wanneer hij prinsen gedrag vertoont. Ook heeft hij een hele tijd monster geheten haha! Maar toch blijf Aron het mooist.

Gebruiken jullie ook koosnaampjes? Of noemt iemand je met een bepaalde koosnaam? Ik ben benieuwd laat je het achter in een comment!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je