{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koningsspelen, leuk initiatief en triest tegelijk

De Komingsspelen, een initiatief om kinderen aan het bewegen te krijgen. Maar daarnaast ervoor te zorgen dat ze een gezond ontbijt krijgen.

Afbeelding blog 'Koningsspelen, leuk initiatief en triest tegelijk'

Vorige week zijn er door het hele land Koningsspelen georganiseerd op scholen. Beginnend met een gezond ontbijt en erna de start van een sportieve dag. Wat een geweldig initiatief.

Wat ik wel verontrustend is, vond ik het bericht dat er talloze kinderen zijn die zonder of zonder gezond ontbijt dagelijks naar school gaan. Iets wat ik vaker hoor en wat ik gewoon niet kan begrijpen.

Ik weet nog toen m'n oudste oud genoeg werd voor een ontbijtje in de ochtend. Het gaf me wel wat stress, want hoe doe je dat in de ochtend? Ik, die het liefst m'n broodje in de auto wegduw onderweg naar m'n werk? Die elke minuut op de wekker extra zonder twijfel pak, omdat ik niet echt van de ochtenden hou. Maar even door de zure appel en toch wat eerder opstaan, zorgt ervoor dat we in de ochtend lekker samen ontbijten en ik ook nog op tijd op m'n werk ben. Nu ben ik er volledig aan gewend en als ik me verslaap, zal ik ten allen tijde te laat komen. Want m'n kinderen kunnen daar niets aan doen en dan ontneem ik ze niet hun ontbijt.

Daarbij vind ik het ook wel een gezellig begin van de dag. Zeker wanneer ik erna moet werken, heb ik toch nog even tijd met ze doorgebracht.

En misschien zie ik iets over het hoofd hoor, maar hoe kan je je kind met honger naar school sturen? En dan heb ik het natuurljk niet over de ouders die wegens financiële omstandigheden, mogelijk minder kunnen bieden.

Maar is het dan echt omdat je als ouder niet je wekker een half uurtje eerder wilt zetten? Of omdat je zelf niet ontbijt, dus de kinderen dan ook maar niet? Of ben ik nu te zwart-wit?

Gelukkig hebben ze in ons land ervoor gekozen om niet iedereen de les te lezen, maar vooral de gedupeerden te helpen. En door een initiatief dat zo goed is, compleet te maken met een gezond ontbijt, deze kinderen ook een goede start van de dag te geven. Hier ben ik wel echt blij om. 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je