{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koken met kinderen

Laatst schreef ik al een blog over pepernoten bakken... Dan nu een cake...

Afbeelding blog 'Koken met kinderen ' Achtergrond blur afbeelding

Lekker in de keuken met je kind...


Laatst las ik een artikel over koken en bakken met je kinderen, dat er door de maatregelen omtrent corona nu meer tijd is om samen in de keuken te staan. En vooral hoe leuk dat is!

Nou...

Ik kook en bak al met Jesse vanaf dat hij kan zitten. Eerst begon hij zittend in zo een bumbo seat op het aanrecht. Later gewoon op het aanrecht en nu op de kruk naast me. Nog even en hij kan gewoon staan 🤭🤪. 

Maar terug naar "hoe leuk"..

Hoe leuk samen een cake maken, ik neem jullie mee in ons avontuur om een cake te bakken. 

Hij mag alles doen onder begeleiding. Bereiding 10 minuten staat er op de verpakking. Bakken 65 à 75 minuten. 

Boter snij ik en hij mag alles in de weegschaal doen, vervolgens in een schaal om te mixxen.

Je kunt je voorstellen dat er de nodige boter uit zijn handen valt/glijdt en waar dit dan ook beland. .. Ja inderdaad op de vloer, op de keukenkastjes... Je bedenkt het maar. Adem in adem uit... het kind heeft plezier! Uiteindelijk meet ik het zelf af en gooi het in de schaal. Ik mix het want de mixxer vind hij maar een raar ding. 

Het pak maakt hij provisorisch open. Het zakje zet hij inmiddels al in de schaal neer en dan pas maakt hij de zak open. Je wil niet weten hoevaak ik al het bloem/meel/poeder van het aanrecht heb kunnen schrapen🤪. De lege zak die inmiddels glad is van de boter vis ik er gauw uit en dump ik in de wasbak. Uiteraard glijdt de lege zak uit MIJN handen en zo is de keukenvloer weer wat boter rijker.

De eieren tikken is een behoorlijke opdracht want hoewel ik van cake hou ik hou niet van eierschalen er in. Jesse zal er van overtuigd zijn dat het net dat beetje extra crunch geeft maar toch pas ik dan.

Dus, hij een ei in zijn hand en ik hou zijn hand vast en samen tikken we geleidelijk het ei los. YES GELUKT! 

En dan KNIJPT HIJ HET HELE EI IN TIENDUIZEND STUKJES! Dus gauw een ander bakje eronder schuiven en daar het verdrietige ei'tje in knikkeren. We pakken opnieuw een heel ei en zo gaat dit riedeltje drie keer over. Ik pissed off want zo komt die cake nooit klaar, Jesse pissed off want weer zitten zijn vingers onder het ei 🙄.

Ik besluit het zelf maar even te doen. 

Alles zit in de schaal dus we kunnen gaan mixxen. De mixxer eerst op standje een, demi zet haar volume op standje tien zij vind dat ding doodeng. Dus ik stop even om haar gerust te stellen. Ik zet de mixxer op zijn kant en draai me dus om.

Jesse vind de mixxer ineens WEL leuk en besluit het simpele schuifje om te zetten. HOPPA al het beslag inclusief klonten door de hele keuken heen in 2 seconden! 

Ik mopper , Jesse huilt, Demi huilt... ik huil bijna.

Tranen weg en we gaan verder mixxen. 

Het pakje zegt drie minuten op de hoogste stand. Drie minuten hel op aarde voor Demi.

Het beslag is klaar! Demi zet ik op het aanrecht neer en ik haal de mixxer uit de schaal en zet deze in de wasbak. Cakevorm in spuiten en dan mag Jesse me helpen om het beslag IN de vorm te gieten.

3/4 komt netjes in de vorm, de rest over zijn handen en het aanrecht.

De cake gaat in de voorverwarmde oven en we geven elkaar een dikke high five! En ik bedank hem voor de extra schoonmaak werk dat ik erbij heb gekregen 🤪

Ik kijk naar het slagveld... de boter overal, ik wil een doekje pakken en glij bijna uit over de boter op de vloer terwijl ik roep dat de cake pas over 60 minuten klaar is! En nee hij kan er nog niet uit! En nee je kan het ook niet in de pan verder koken! 

Oh en dan zie je in sommige films moeders die lachend het bloem omhoog gooien, een tikje bloem op de neus hebben zitten en oh wat genieten! Nou... mijn bloeddruk is met 50 % toegenomen! 

Als je dit hele verhaal heb gelezen wil ik jullie vragen; hoelang denken jullie dat de bereidingstijd was van deze simpele boerencake..... !? 


Volg me ook op Instagram! 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je