Snap
  • Kind
  • Voeding

Koken met Allerhande Kids

Geïnspireerd door de Allerhande Kids hebben we dit weekend met onze meiden samen het avondeten klaar gemaakt. Ook sinds de Albert Heijn met de kookmini’s begonnen is, hebben we 2 meiden in huis lopen die de hele dag van alles aan het koken zijn.

Geïnspireerd door de Allerhande Kids hebben we dit weekend met onze meiden samen het avondeten klaar gemaakt. Ook sinds de Albert Heijn met de kookmini’s begonnen is, hebben we 2 meiden in huis lopen die de hele dag van alles aan het koken zijn.

Megan is vanaf haar geboorte een moeilijke eter en zegt altijd al dat ze iets niet lust voor ze geproefd heeft. Dit is ook het geval met pizza. Ze lust alle soorten pasta, maar pizza is iets wat ze weigert te proberen.

Doordat de meiden zo dol zijn op de kookmini’s zijn we genoodzaakt al onze boodschappen bij de Albert Heijn te doen en zo liepen we via Allerhande Kids tegen het kant en klaar pakket voor pizza bakken aan. Dit was perfect! Makkelijk om te doen met een kind van 3 jaar, en zo konden we haar misschien toch zo ver krijgen om pizza te gaan eten. Niet dat het zo belangrijk is dat ze pizza eet, want je zou denken dat het fijner is als ze groente eet, maar we moeten toch ergens beginnen en wat is er nu leuker dan pizza maken?

Dus we hebben gister haar zelf haar pizza laten maken. Het was geweldig spannend! En ze vond het werkelijk super om te doen. Zelf de geraspte kaas in een bakje doen, de salami in stukje snijden met een heel scherp mes, het deeg uitrollen en besmeren met tomatensaus en dan de kaas er overheen strooien... Een deel niet want Suzannah mag geen kaas... En dan de salami eroverheen en in de oven zetten.

Tussendoor werd overal van geproefd, want een kok proeft alles omdat je toch moet weten of het lekker gaat worden? Ze wilde zelfs de lepel van de tomatensaus in haar mond stoppen! Hahaha.

Tijdens het wachten moet er natuurlijk opgeruimd worden, wat ook met een grote lach op haar snoet gedaan werd. En dan gaat het belletje van de oven en is het tijd om de pizza te gaan opeten!

Tot Megan’s grote verbazing was pizza HEEEEL erg lekker! En ze heeft zitten smullen. Met een grote lach op haar gezicht zo trots was ze dat ze zelf haar eten had klaar gemaakt. En wat nog veel mooier was haar kleine zusje zat ook heerlijk van haar pizza te eten!

Ik kan het iedere ouder aanraden om met je kind een dag te prikken om samen te gaan koken. Zeker als je een kind hebt die al roept: “dat lust ik niet!” kan ik adviseren om te gaan koken met je kind van welke leeftijd dan ook. Wij hebben besloten om op zondag iets te gaan maken waarbij de kinderen kunnen helpen! Ik heb nu al zin in aankomend weekend.

Bekijk hier alle kinderrecepten van de Allerhande Kids!

11 jaar geleden

Goed bezig! En inderdaad als ze mogen helpen is het opeten of proberen een minder grote stap ;-)

11 jaar geleden

Afgelopen zaterdag heeft Megan met haar vader vis staan schoonmaken! Echt zo stoer van haar. Ze vond het eerst wel een beetje raar en snapte ze niet dat die visjes niet meer leefde......ze hoorde immers in het water thuis ;-) Maar ze heeft toch geholpen en ook geproefd!

11 jaar geleden

Ja hoor nahsuusje je krijgt dan wel een bosje bloemen :D Ik kom hem dan wel in mijn limo.....met chauffeur natuurlijk brengen ;-)

11 jaar geleden

als je dan rijk bent geworden krijg ik wel een klein bosje bloemen he van heel weinig geld omdat ik je op het idee heb gebracht om er patent op aan te vragen :)