{{ message.message }}
{{ button.text }}

Koemelk, Soja en Gluten Allergie.......pffff

We zijn er net achter gekomen dat onze jongste dochter vermoedelijk ook nog een gluten allergie heeft

Afbeelding blog 'Koemelk, Soja en Gluten Allergie.......pffff' Achtergrond blur afbeelding

Dat Suzannah al vanaf de geboorte koemelk allergie heeft was al heel snel duidelijk, ja voor ons duidelijk de artsen hadden er wat langer voor nodig om dit te accepteren. Dit kwam doordat ze hele afwijkende reacties op de melk had als wat hun in hun boeken geleerd hadden en ja dan is het moeilijk om toe te geven dat de moeder, die geen medicijnen gestudeerd heeft, het bij het rechte eind heeft.

Met 2 jaar hadden we besloten dat we het wel weer konden gaan proberen en zijn we haar weer melk gaan geven. We dachten dat het heel goed ging. Ze was wel wat moeilijk en had hele heftige driftbuien maar goed ze was 2 jaar en dat hoorde er volgens de artsen bij dus haar stevig aanpakken zou die driftbuien wel oplossen, voedsel allergie kon dat echt niet veroorzaken. Na de zoveelste driftbui van 1,5uur was ik het dusdanig beu dat ik zelf besloten heb om melk en soja weer uit haar dieet te halen, en wat denk je? Ja pressies GEEN driftbuien meer!

Doordat ze nu beter in haar vel zat ging ze aangeven dat ze buikpijn had. Het was ons al opgevallen dat ze vaak wat onrustig was tijdens of direct na het eten maar we hebben er nooit bij stil gestaan dat het wel eens nog een allergie zou kunnen zijn. Ze komt regelmatig klagen bij ons over buikpijn en ook 's nachts komt ze uit haar bed omdat ze buikpijn heeft. 

Dus toch weer de gang naar de huisarts en die vermoed dat ze toch een gluten allergie kan hebben omdat deze 3 allergieën (melk, soja en gluten) vaak samen gaan. Er is bloed geprikt en we krijgen volgende week de uitslag. Wel op advies van onze huisarts gestart met een glutenvrij dieet en ons kleine meisje is al 2 dagen volledig buikpijn vrij! We weten dat het langer nodig heeft om een duidelijk beeld te krijgen maar deze 2 dagen nemen ze haar niet meer af.

Zijn er hier andere moeders die ook een kind hebben met een of meerdere van deze allergieën en kunnen jullie me tips geven? Ik ben nieuw hier in en ik vind het toch allemaal heel heftig hoor.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je