{{ message.message }}
{{ button.text }}

Knutselen met kastanjes!

Erg leuk om te doen en lekker goedkoop!

Afbeelding blog 'Knutselen met kastanjes!' Achtergrond blur afbeelding

Knutselen met kastanjes

Eerst ga je een ochtendje of middagje met je kindje lekker naar het bos of park (of waar dan ook maar een kastanjeboom staat) om lekker samen kastanjes te zoeken. Erg leuk om te doen, voor je kindje, maar ook voor jezelf, net een soort paaseieren zoeken, alleen dan wat makkelijker ;-). Vergelijken wie de mooiste en de grootste kastanje heeft gevonden en wie de kleinste. En dan natuurlijk zoveel mogelijk kastanjes mee naar huis nemen. Thuis ga je lekker knutselen met de kastanjes.

Wat heb je nodig?

Wat lange satéprikkers (50 cent ofzo voor een pakje in de supermarkt) en een bolletje wol (koop je voor een euro bij de Zeeman).

Wat ga je als eerst knutselen?

Een spinnenweb! Je hebt nodig: één kastanje, 5 satéprikkers en een bol wol. Je steekt de satéprikkers op ongeveer even grote afstand van elkaar rondom in de kastanje. Vervolgens knoop je het uiteinde van de wol aan één satéprikker vast en dan wikkel je de wol eerst om de ene satéprikker, dan om de volgende en zo ga je net zo lang door tot het hele spinnenweb vol is (zie foto). Je kunt dan natuurlijk ook nog van papier een spinnetje maken en deze erop plakken. Leuk!!

Het is ook leuk om poppetjes te maken met kastanjes. Nog simpeler. Je breekt of knipt de satéprikkers in kleinere stukjes. Prikt ze op de juist plek in de kastanje (één voor de nek, 2 benen en 2 armen) en prikt er een kastanje op als hoofd. Nog een gezichtje op de kastanje tekenen, en klaar is kees! En zo kun je een hele familie maken van de kastanjes. Grappig toch!

Bron foto: http://vision4living.com/recreatie/herfst.html

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je