{{ message.message }}
{{ button.text }}

Knutsel een uiltje

Een leuke herfstknutsel waar je samen met je kind mee aan de slag kan. Ook erg leuk om te gebruiken als lampion voor Sint Maarten.

Afbeelding blog 'Knutsel een uiltje'

Dit is een zelfgemaakt patroon van een uiltje. De voor en achterkant. Zoek op internet of in een kleurboek naar een uiltje die je aanspreekt en trek hem dubbel na of teken hem over op karton zoals hierboven.

Hier heb ik het uiltje dubbelgevouwen zodat je een beetje een idee krijgt hoe hij eruit gaat zien. Door bij de oortjes in te knippen op het lijntje tot het rechte stuk en het rechte stuk om te vouwen ontstaat er ruimte tussen de voor en achter kant. Vouw hem nu zo dat de tekenlijntjes aan de binnenkant zitten.

Verf het uiltje, geef hem bijvoorbeeld veertjes of allerlei kleurtjes. Snijd of knip er een snavel en veertjes uit. (zelf heb ik dit alleen aan de voorkant gedaan) Plak hier aan de binnenkant doorzichtig papier achter, zoals bakpapier. Plak er oogjes op.

Terwijl alles droogt zoek je buiten een stok en wat blaadjes, eikeltjes, beukenootjes. Plak het uiltje vast op de stok samen met de blaadjes en klaar ben je.

Bevestig een lampionstok aan de tak, of gebruik een waxinelichtje op batterij en plaats deze onder het uiltje. Je kan het uiltje natuurlijk ook een kwartslag gedraaid op de stok vastplakken, hierdoor is hij makkelijker vast te houden. Zorg dan dat er aan de onderkant een ronding is waar de tak invalt, zodat hij goed blijft zitten.

Wij, Quin en ik hebben er twee dagen over gedaan om "het uiltje op de tak" te maken. Het enige wat ik heb gedaan is het sjabloon gemaakt, de uit-snedes en het uiltje op de tak geplakt. De kleine man is er super trots op!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je