Snap
  • Kind
  • hond
  • Huisdier
  • hulphond
  • kngfgeleidehond
  • goededoelen

KNGF GELEIDEHONDEN

Sinds een paar jaar zijn wij puppypleeggezin voor KNGF geleidehonden. Puppypleeggezin houdt in dat je ongeveer een jaar lang een pup in huis krijgt die je gaat opvoeden.

Belangrijk is om de pup een veilig thuis te geven, maar ook om tijd en energie te steken in de verzorging, opvoeding en socialisatie. Als gezin zorg je ervoor dat de pup opgroeit tot een stabiele, gehoorzame en zelfverzekerde hond.

 

Snap

Maatschappelijk belang

Wij zijn alle vier hondenliefhebbers maar wanneer je een hond neemt is dit vaak voor wel 10 á 15 jaar. Je weet nooit wat er in die tussentijd gebeurd. Daarnaast hechten we veel waarde aan het maatschappelijk belang. Het is leuk om iets te doen voor een ander die je niet kent.

Al langere tijd wilden wij als gezin iets doen voor anderen. Dit doel past heel goed bij ons. Wij hebben er een jaar plezier van en het is toch prachtig dat je daar ook een ander gelukkig mee kunt maken?

Snap

Veel tijd

Er gaat best veel tijd zitten in het verzorgen, opvoeden en socialiseren van de pup. De pup moet opgroeien tot een stabiele jonge hond. Je maakt hem zindelijk, leert hem goede hondenmanieren (basiscommando’s als ‘zit’, ‘af’ en ‘mand’) en laat hem wennen aan alles waarmee hij straks als geleidehond ook te maken krijgt. Denk aan kinderen, andere dieren en drukke winkelcentra. Je laat hem ook stapsgewijs vertrouwd raken met het reizen met de auto, trein en bus.

Snap

Begeleiding

Gelukkig sta je er niet alleen voor. De instructeurs van KNGF geleidehonden bezoeken jou en de pup elke 6 weken om alle vragen te beantwoorden en advies te geven. Daarnaast is er een uitgebreide handleiding in de vorm van een e-learning en is het servicebureau 24/7 bereikbaar voor vragen. Ervaring met honden is dus niet noodzakelijk. Liefde voor honden, gezond verstand, veel tijd en motivatie wel.

Binnenkort lees je meer over Ambre (inmiddels afgestudeerd en werkzaam als blindengeleidehond) en Foppe (7 maanden oud, pup in opleiding en nog bij ons in huis).

Snap