Snap
  • Kind

klussen in de voortuin!

Bamboe, bamboe, bamboe... wat je er allemaal mee kunt en wat de gevolgen kunnen zijn

Afgelopen woensdag was weer een gezellig tuin dagje
We hebben in de voortuin bamboe staan, een achterblijvertje van de vorige bewoners...
Ziet er leuk uit maar wat een rommel is dat.
het is een klein plukje bamboe, maar overal in de voortuin ontwikkelen zich nieuwe sprieten, planten etc.
ook tussen mijn bestrating door... dat was niet echt de bedoeling.
Dus vandaag gaan de kinderen en ik de bamboe te lijf..
Ik was van plan om m te snoeien en uit te graven om daarna de bodem te kunnen behandelen met een goedje dat die bamboe echt te lijf gaat.
De kinderen wilden helpen.. das mooi kunnen zij steeds naar de GFTbak lopen op de hoek om de stengels etc weg te gooien.
En ze kunnen met de stokken spelen, ze zijn natuurlijk buigzaam dus je kan er van alles mee
Zo gezegd, zo gedaan, met snoeischaar en schep naar de voortuin!
De eerste stengels gaan nog lekker makkelijk! das mooi!!  maar op een gegeven moment krijg ik het benauwd en overal jeuk.
hoofdpijn en steken in mijn borst.. na even diep ademhalen zakt dit weer af en ik ga verder.
hoor ik na een half uurtje mijn beide kanjers ook over jeuk op de armen en prik ogen.. Huh das vreemd vanmorgen hadden we nergens last van, gisteren en vandaag ook niets geks gegeten of gedronken.. Zou het van die bamboe komen..
dus ik zeg nog: ah joh die blaadjes van de bamboe zorgen beetje voor de jeuk!! doe maar even niet met je handjes in je gezicht totdat je ze gewassen hebt.
dus zij spelen verder en ik snoei verder... begint die aanval van steken en benauwdheid opnieuw. alleen moet ik nu echt even gaan zitten van de pijn dat het doet..
ik vind het wel echt raar en verdenk de bamboe, al had ik nog nooit van een allergie gehoord.
Maar ook bij de kinderen lijken de klachten erger te worden.. dus na het snoeien besluit ik de bamboe even te laten voor wat het is en op een ander moment met mijn echtgenoot die er hopelijk niet op reageert verder te kijken.. want het kan niet zo zijn dat ik straks omval van de ellende en de kinderen onder de uitslag zitten..
Ondanks de jeuk zijn de kinderen het er niet mee eens dat ze geen zwaardgevecht meer kunnen doen en de takken moeten weggooien.
Thuis op google gekeken en ja je kan enorm reageren op bamboe.. alle eerder beschreven klachten kunnen daarbij aan bod komen..en ik maar denken dat het enkel een vervelende woekeraar was..
spijt dat ik de kinderen hieraan blootgesteld heb.. zeker omdat we alle 3 onder de nare uitslag zitten en mijn dochter nu 2 ontstoken ogen heeft..
ik voel me schuldig ondanks dat ze wel een leuke middag gehad hebben..
Hopelijk krijgen we dat stuk onkruid de deur uit zodat we dit nooit meer mee hoeven maken!!

6 jaar geleden

Dank we hebben inderdaad onkruidverdelger gehaald, en ja raar was het zeker. gelukkig waren we in paar dagen van de jeuk af

7 jaar geleden

Hoe is het inmiddels met de uitslag en andere klachten? Wel bizar dat jullie daar alle 3 last van hebben. Er zijn wel middeltjes voor zodat de uitslag/allergische reactie verminderd kan worden. Ik weet niet hoe je tegen onkruidverdelger kijkt? Je zou in een tuincentrum om advies kunnen vragen aangezien het nog wel terug kan komen. Heel veel sterkte om van de plant af te komen.