Snap
  • Kind

Klusjes voor 'arme kindjes'

Alhoewel haar lontje de laatste tijd wel erg kort was ( zie mijn blog: Over korte lontjes en slaapgebrek ), is mijn oudste meisje nu weer helemaal op de goede weg. Fases, fases en nog eens fases leer ik inmiddels als redelijk ervaren moeder.

Gisteren kwam ik thuis van mijn werk en mijn meisje keek me aan met zon schattige hondenblik. Omdat het regelmatig voor komt dat mevrouw op zon manier een snoepje bij ons probeert te ontfutselen, dacht ik dat ze dat nu ook weer voor elkaar probeerde te krijgen, maar niets was minder waar....

Ze vroeg heel lief en bloedserieus of ze klusjes voor ons kon gaan doen en dan wilde ze helemaal geen snoepjes, maar centjes voor de 'arme kindjes'. Opeens schoot door mijn hoofd dat wij laatst inderdaad een email van school hebben gehad over een ontwikkelingshulp project. Wat knap dat zij mij daar op deze manier aan herinnerde!

Gisteren heeft ze de tafel afgeruimd en ook de kinder dvd's opgeruimd en zojuist kwam ik thuis en was al haar speelgoed perfect geordend. Morgen zal ze met trots haar verdiende centjes in het potje voor 'de arme kindjes' op school doen en terecht!

'Arme kindjes' blij en mama ook blij.......

 

11 jaar geleden

Wat geweldig. heerlijk he versteld je kan staan van je eigen kindjes. Zo klein maar mooi gebaar. Laat ook nog eens zien hoe zo`n grot hart je dochter wel niet heeft.

11 jaar geleden

goed bezig!

11 jaar geleden

Ja, vond ik ook. Ze kan af en toe best opstandig zijn, maar ze is ook zooo gevoelig en meelevend. Toen ze net op school zat hadden ze een sponsorloop voor 'de arme kindjes' en toen heeft ze zich echt compleet 'uit de naad' gerend. Ze wilde niet stoppen ( was helemaal rood ), want ze moest centjes hebben voor Afrika. Echt ontroerend.

11 jaar geleden

Aaaaah dat is toch lief!