{{ message.message }}
{{ button.text }}

Klokkijken wordt 1 groot feest met Flik en Flak

Al een paar maanden vroeg mijn dochter van vijf jaar om een horloge. Ze wilde er graag zelf 1 hebben. Ik wist niet zo goed of ze daar al aan moest beginnen zo jong en of dat handig is met gym en school. Toen zag ik de Flik Flak horloges van Swatch voorbij komen.

Afbeelding blog 'Klokkijken wordt 1 groot feest met Flik en Flak'

Dit bedrijf heeft een prachtige visie als het gaat om kinderen en het leren klokkijken. Ze kijken echt hoe een kind het beste tijdsbesef kan krijgen en hebben hun producten daarop afgestemd.

Ik heb twee dochters, eentje van 3 jaar en eentje van 5 jaar. Beide waren ze dol enthousiast en mochten ze een horloge uitzoeken, dat was natuurlijk 1 groot feest. Op de website van Swatch is er ontzettend veel keus. De website zoekt ook heel erg fijn, je kunt op leeftijdscategorie zoeken en dan eventueel op jongen en meisje zoeken of apart op kleuren.

Mijn kleinste van 3 jaar (Feike) liet al snel haar oog vallen op een horloge uit de jongenscollectie en ze was overtuigd, dit moest en zou hem gaan worden. Het werd Gidro, een horloge waarbij de wijzers Flik en Flak zijn. Flik en Flak helpen kinderen bij het leren klokkijken. Flik is de lange wijzer, hij is snel en rent elk uur de klok rond. Flak is de korte wijzer, zij is slim en geeft het uur aan. Bij dit horloge zit een aparte minuten aanduiding, van 0 tot 60 minuten. Ik kan dus zeggen als Flik op 15 staat gaan we eten, om uit te leggen welk getal 15 is, kan je de kleuraanduiding benoemen. Super handig dus!

Rosalynn van 5 jaar zag zoveel moois, die kon moeilijk kiezen. Ik heb haar geholpen met kiezen, het werd de Coeur de reve. Een wit horloge met licht blauwe hartjes en sterren. Bij dit horloge zijn de wijzers normale wijzers, waarbij ze wel een andere kleur hebben. Ook heeft het horloge een aparte minuten aanduiding. Voor de extra bling heeft elk uur een diamantje gekregen.

De horloges waren besteld en toen was het wachten… De deurbel ging en daar bevonden zich twee hele bijzondere cadeautjes. Echt geweldig, het is zo leuk ingepakt! Met allerlei dingen erbij (een gekleurde liniaal en oefenklok in het horlogedoosje, plus een leuk kwartetspel) en een wereldwijde garantie van 2 jaar. Ideaal! Dus.. ben je inspiratieloos en weet je niet wat je cadeau moet doen aan een kindje? Mijn gouden tip: koop een cadeautje bij Swatch, dan heb je zeker een leuke en leerzame verrassing.

En dan.. de horloges. Mijn meiden hebben de horloges omgedaan en wilden ze niet meer uit doen. Zo trots als een pauw liepen ze rond met hun nieuwe sieraad. En het leuke is, het werkt echt. Mijn oudste heeft in 2 weken tijd echt veel beter leren kloklezen (er is ook nog een app om te oefenen en er zit een speelklokje bij). Tijdens het avondeten hebben we met het speelgoedklokje en het horloge van Rosalynn zitten oefenen. En Feike zei ik dat ze over 5 minuten wat te drinken kreeg omdat ik bezig was. Ik hoorde 5 minuten niets van haar en toen zei ze: “mama ik mocht toch nu wat te drinken?” Ik was echt verbaasd! Geen idee dat ze het zo snel zouden oppikken.

Als je het aan mij vraagt is een Flik Flak horloge een echte aanrader, zowel van mij als van mijn kinderen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je