{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kleuterterreur

Superleuk, een bezoekje aan een indoorspeeltuin. Maar is het werkelijk de bedoeling dat je als ouder je kind daar aan zijn lot overlaat en achter een krant wegduikt met een kop koffie, terwijl je kind anderen irriteert?

Afbeelding blog 'Kleuterterreur'

Vanmorgen naar een indoorspeeltuin in de buurt geweest. M'n kinderen renden, klommen en klauteren tot ze rood zagen van de inspanning en genoten volop. Jammer alleen van de kinderen die hen moedwillig de weg versperden, een rodelbakje afpakten of veel te snel achter hen aan van de hoge glijbaan af kwamen suizen. En het zijn dan niet eens altijd de grotere kinderen die dat doen, het waren zelfs kleuters! Mijn kids zijn op zo'n moment veel te zachtzinnig en kiezen het hazenpad. Ik voel me niet zo happy op zo'n moment, niet wetend welke ouder er bij het kind hoort en ik zelf vaak ook op zo'n afstand sta te kijken dat ik er niet veel mee kan. Was het mijn kind, dan had ik hem gewenkt en aangesproken op het moment dat hij binnen een normale communicatieafstand van mij is. Het gekke is dat ik dan even blijf kijken hoe het 'afloopt' en er regelmatig niets gebeurt. Ik keek eens achterom en zag bosjes ouders met elkaar praten, kranten en tijdschriften doorbladeren en drankjes nuttigen. Zit ik er nou zo bovenop? Maar ja, ik zie wel dat er dingen niet lekker gaan. Ik heb wel even gemeld bij een medewerkster dat de kinderen elkaar te snel opvolgen, zowel op de rodel- als op de glijbaan, dat was echt gevaarlijk. Aan de andere kant denk ik, wat kan zo'n vrouw er verder mee. Ik vind het de verantwoordelijkheid van de ouders. Let op je eigen kind (het is ook nog eens hartstikke leuk om te zien hoe ze aan het bewegen zijn; ik zag hoe mijn dochtertje aan het klimmen was en verbaasde me over haar handigheid daarbij, da's toch geweldig om te zien? Ik had geen zin in thee, maar ik vond het ook veel leuker om te kijken en - in de ballenbak, dat mocht dan wel - mee te doen :-))

Herkenning? Wat doen jullie in zo'n situatie?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je