Snap
  • Kind
  • post

Kleutermans is een Flasher

Ik word helemaal gek van mijn kleuter, die zijn broek naar beneden trekt op openbare plaatsen!

Pfff.. veeg mij maar op. Wat vindt mijn kleuter toch zooo geweldig aan zijn geslachtsdeel? Ik word er helemaal gek van. Sinds een half jaar is het woord "piemel" hier dagelijkse kost. Het is om te lachen en je kunt er anderen mee aanspreken (vindt kleutermans) Uit alle macht probeer ik een oplossing te vinden, maar ik krijg het niet uit zijn vocabulaire. En vandaag ging hij weer eens een stapje verder. Hij heeft tijdens het buitenspelen zijn broek naar beneden getrokken. Ondanks dat ik hem wel duizend keer heb verteld dat hij dat niet moet doen. Een poosje terug heeft hij dit namelijk een aantal keer eerder gedaan (een keer op zijn kamer toen er andere kinderen op bezoek waren en een keer toen hij met opa in de speeltuin was) En aan mij laat hij het thuis ook heel vaak zien. Keer op keer zeg ik dat ik het niet wil, maar hij luistert gewoon niet.

De buurtkinderen kwamen vandaag dus aan de deur om te vertellen wat hij en zijn drie jarige buurjongetje hadden gedaan. Ik ben echt enorm bang dat ze hem er mee gaan pesten of dat hij andere kinderen bang maakt en wil gewoon dat hij er mee ophoudt. Bah! Waarom luistert hij niet gewoon? Ik vind dat buitenspelen toch al niets, er is altijd wel wat; of ze lopen weg of er is ruzie en nu dit weer. Voorlopig blijft hij maar weer een paar dagen binnen, heb ik ook weer rust.

10 jaar geleden

Gniffel! Ik heb 2 jongens en ik herken het helemaal! Blijven benoemen, maar niet teveel aandacht aan geven. Succes

10 jaar geleden

denk dat hoe meer jullie er "boos" om worden of er aandacht aan geven (of anderen) hoe interessanter het wordt en blijft. Probeer idd te zeggen "dat is vreemd of niet netjes" en negeer het verder.

10 jaar geleden

Volgens mij is het een fase... maar kan me voorstellen dat je het niet leuk vindt ;)...Mijn meisje zit nog wel eens ongegeneerd helemaal in mijn t-shirt en bh te graaien vanuit het niets (kan haar net niet tegen houden) en verteld dan aan iedereen dat mama grote borstjes heeft en papa en zei platte borstjes ...ook zo leuk;)...pfff

10 jaar geleden

het hoort bij de ontwikkeling! rond deze leeftijd vinden ze hun geslachtsdeel nou eenmaal boeiend, zowel jongens als meisjes (al geloof ik dat het bij mannen altijd zo blijft? haha) Jongetjes kunnen zelfs ontdekken dat als ze er lang genoeg aan zitten het van vorm gaat veranderen (ahem) en het nog vaker gaan doen. Dan schaam je je als ouder pas. Maar het is normaal, geef het even tijd en hij gaat het helemaal vergeten.