Snap
  • Kind

Kleuterjuf mishandeld door ouders in Den Haag

Tot mijn grote schrik zag ik dit nieuws voorbij komen. Mishandelen? De juf van je kind? Hoe ver gaan we?

Maandagochtend komen 2 ouders tijdens de pauze de school in. De juf denkt dat ze haar willen spreken en zoekt een rustig plekje op. Daar wordt ze ernstig mishandeld en bedreigt. Gelukkig krijgen de kinderen er niks van mee, maar wat een verhaal weer. 

Wat heeft ertoe geleid dat de ouders zo agressief werden? Waarom zou je een leerkracht willen mishandelen? Ik snap dit echt niet. Wanneer je er niet uit komt met de leerkracht zijn er ook andere wegen te bewandelen.... maar agressie? Wat voor voorbeeld geef je als ouder je kind? Wat er is gebeurd?

Ik ben gaan googelen en kwam het volgende te "weten". Ik schrijf dat tussen haakjes omdat niet alle verhalen kloppen die je leest:

- het kind was net 4 en pas op school

- het kind was al twee dagen niet op school gekomen

- ze hebben de leerkracht meegelokt naar een leeg lokaal tijden de middagpauze

- de vader heeft haar geslagen en de moeder aan haar haren getrokken

- het kind is nu geschorst. Waarschijnlijk mag hij niet meer terug komen.

- de juf had ernstige verwonding aan hoofd en gezicht

- zij gaat voorlopig niet meer werken.

- ouders hebben een schoolplein verbod.

Wat een verhaal. En wat heftig voor deze juf. Zal zij ooit nog terug keren voor de klas? Zal zij ooit nog gesprekken met ouders durven te hebben? Hoe zal ze zich tegenover de leerlingen nu gaan gedragen? Het enige wat ik me kan bedenken is.... wat erg. Maar tegelijkertijd ook... wat heb ik een geluk met de ouders in mijn klas. Ik kan me niet voorstellen dat één van hen dit ooit zou doen. Maar wat lees je dit soort dingen toch de laatste tijd vaak in het nieuws.

Lieve mama's en papa's, mocht je er niet uit komen met de leerkracht van je kind probeer dan andere wegen te bewandelen. De directie, de IB, etc. Er is altijd wel een weg te vinden om er samen uit te komen. Maar nooit agressie. Niet tegen de leerkracht en ook niet tegen ouders. Laten we er samen voor zorgen dat we een goede en fijne sfeer creëren voor onze kinderen. Samen moeten we ervoor zorgen dat jullie kind groeit. 

8 jaar geleden

Er zitten meer fouten in dan jij zelf denkt. Ik heb nooit gezegd dat ik het in elkaar slaan van de juf goedkeur! Wat raar om ervan te maken dat het een spelfout betrof. Schijnbaar kun je mijn tekst niet goed lezen en ben je goed in het verdraaien van mijn woorden! Dat geeft aan dat je geen kritiek verdragen kan. Ik zei niet dat je ontslag moet nemen. Ik had je alleen zelf niet aangenomen. Je veronderstelt aardig veel, juffen horen op feiten af te gaan.

8 jaar geleden

Jij zegt dat ik mijn fouten goed reken trouwens, wat helemaal niet waar is.. het is ook onzin dat mijn stukje VOL met fouten is. Één zin is niet goed geformuleerd en één woordje vergeten. Ik zou het fijn vinden dat jij mij niet zo afvalt. En hoezo met kritiek omgaan? Met jouw kritiek kan ik niet zoveel, nee. Omdat ik niet meteen stop met werken, omdat jij dat wil? Een moeder die ik niet eens ken? Waarvan ik de kinderen niet eens in de klas heb? Vreemde wereld leef jij! Ik ben benieuwd hoe jouw kinderen later opgroeien met hun 'normen' en 'waarden'. Een moeder die dit gedrag (het in elkaar slaan van de juf) goed vindt omdat die juf misschien ook wel een spelfoutje heeft gemaakt. Nou, daar schrik ik van als juf.

8 jaar geleden

Dat is vervelend dat deze situatie is voorgevallen. De juf heeft het ook niet handig geformuleerd. Misschien is er een miscommunicatie voorgevallen tussen jou en de juf. Ik zou als ik jou was een gesprek plannen met de desbetreffende juf en bespreken waar jij mee zit. Als je er niet uitkomt heb je de IBer ook nog die je kan helpen. Het mag niet blijven borrelen, want dat is niet goed voor de sfeer en voor jouw zoontje. Ik hoop dat ze het goed aanpakt en dat jouw zoontje weer fijn naar school gaat.

8 jaar geleden

@Ikke. Dat ben je wel. Jij weet niks over mij en over hoe ik les geef. Wie ben jij dus om te beoordelen dat ik niet voor de klas moet staan? Jammer dat je hier zo wordt beledigd omdat je een woordje vergeet in een zin of iets niet goed hebt geformuleerd. Als je als ouders dit respectloze gedrag ondersteunt omdat een andere juf een spelfout maakt ben je echt fout bezig!! Daar komt het brutale en zelfs asociale gedrag van kinderen vandaan. Niet van de juf die op een artikel reageert in HAAR vrije tijd.