{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kleuterjuf mishandeld door ouders in Den Haag

Tot mijn grote schrik zag ik dit nieuws voorbij komen. Mishandelen? De juf van je kind? Hoe ver gaan we?

Afbeelding blog 'Kleuterjuf mishandeld door ouders in Den Haag'

Maandagochtend komen 2 ouders tijdens de pauze de school in. De juf denkt dat ze haar willen spreken en zoekt een rustig plekje op. Daar wordt ze ernstig mishandeld en bedreigt. Gelukkig krijgen de kinderen er niks van mee, maar wat een verhaal weer. 

Wat heeft ertoe geleid dat de ouders zo agressief werden? Waarom zou je een leerkracht willen mishandelen? Ik snap dit echt niet. Wanneer je er niet uit komt met de leerkracht zijn er ook andere wegen te bewandelen.... maar agressie? Wat voor voorbeeld geef je als ouder je kind? Wat er is gebeurd?

Ik ben gaan googelen en kwam het volgende te "weten". Ik schrijf dat tussen haakjes omdat niet alle verhalen kloppen die je leest:

- het kind was net 4 en pas op school

- het kind was al twee dagen niet op school gekomen

- ze hebben de leerkracht meegelokt naar een leeg lokaal tijden de middagpauze

- de vader heeft haar geslagen en de moeder aan haar haren getrokken

- het kind is nu geschorst. Waarschijnlijk mag hij niet meer terug komen.

- de juf had ernstige verwonding aan hoofd en gezicht

- zij gaat voorlopig niet meer werken.

- ouders hebben een schoolplein verbod.

Wat een verhaal. En wat heftig voor deze juf. Zal zij ooit nog terug keren voor de klas? Zal zij ooit nog gesprekken met ouders durven te hebben? Hoe zal ze zich tegenover de leerlingen nu gaan gedragen? Het enige wat ik me kan bedenken is.... wat erg. Maar tegelijkertijd ook... wat heb ik een geluk met de ouders in mijn klas. Ik kan me niet voorstellen dat één van hen dit ooit zou doen. Maar wat lees je dit soort dingen toch de laatste tijd vaak in het nieuws.

Lieve mama's en papa's, mocht je er niet uit komen met de leerkracht van je kind probeer dan andere wegen te bewandelen. De directie, de IB, etc. Er is altijd wel een weg te vinden om er samen uit te komen. Maar nooit agressie. Niet tegen de leerkracht en ook niet tegen ouders. Laten we er samen voor zorgen dat we een goede en fijne sfeer creëren voor onze kinderen. Samen moeten we ervoor zorgen dat jullie kind groeit. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je