{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kleuter met wagenziekte

Een koud washandje, speciale spuugtasjes, een stapel CD's als afleiding... Ik heb het allemaal in de auto liggen, maar het helpt helaas weinig. Zodra ik het dorp uitrijd, begint mijn dochtertje al te piepen. "Mama... zo misselijk..." Hebben jullie nog tips?

Afbeelding blog 'Kleuter met wagenziekte'

Zodra ik erover begin, zijn de reacties vol van herkenning. "Oh ja, vervelend!" Tot een jaar of drie was er niets aan de hand, maar in de zomer gebeurde het: m'n dochtertje spuugde onze hele auto onder. Help! Sinds die autorit heeft ze snel last van wagenziekte, dat meestal begint met warmere temperaturen in combinatie met rijden door de bebouwde kom (remmen/optrekken) of filerijden. Maar ook op de snelweg kan het zomaar zijn dat ik naast me hoor: "Mam, ik ben zo misselijk... " Dan zit ze met een wit gezichtje, handjes voor haar mond, te huilen. Die arme ziel. Maar het is ook voor mams balen! Want aan autoritjes ontkomen we niet. Afleiding kan nog wel eens helpen en een spuugbeurt voorkomen. Gekke spelletjes, een vrolijke CD of Sesamstraat liedjes zingen. Maar verder kan ik er zo weinig aan doen... Reispilletjes helpen niet, evenals voorin zitten. De airco hard aanzetten of een raampje kan nog wel eens (tijdelijk) verlichting geven. Verder durf ik amper alleen met haar te rijden, het liefst met een volwassene extra om haar in de gaten te houden. Wie heeft er nog tips? Ik heb ook wel gelezen over druppeltjes, maar zou dat niet hetzelfde effect geven als pilletjes? Of maar gewoon doorzetten?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je