Snap
  • Kind
  • post

Kletskous

Mijn zoon en zijn kletspraatjes

Mijn jongste zoon (net 5 geworden) heeft vandaag een dagje vrij van school, ze hebben een studiedag. De oudste ging naar school en de jongste ging lekker kleuren voor opa, die morgen jarig is.

Tijdens het kleuren staat de mond van minispruit nooit stil ... eigenlijk staat zijn mond alleen stil als hij slaapt ... meestal dan. Dus tijdens het kleuren vertelt minispruit wat hij kleurt, voor wie hij het kleurt, dat we morgen nog niet naar opa toe gaan, want opa moet gewoon werken en minispruit moet zelf ook naar school, dus we moeten nog 3 extra nachtjes slapen voor we naar opa's kinderfeestje kunnen. En dan ineens komt 'het verhaal':

"Als we naar opa en oma gaant, kunnen we niet naar binnen, want dan ligt er een draak voor de deur en dat is een hele stoute draak en die wilt jou en papa en broer opeten. Maar gelukkig heb ik in mijn oren een heleboel ideeën, kijk maar eens mama, zie je de ideeën in mijn oren? En er is ook een ideeënstok en die stok die doet zo bzzzzt en dan tikt hij een idee aan en dan heb ik een oplossing. En weet je wat het idee is? Kijk maar eens wat het idee is. Het idee is dat we dan net alsof doen dat we leeuwen zijn, daar wordt de draak heel erg bang van (minispruit lacht hier ietwat maniakaal bij) en dan rent hij heel hard weg, zo naar zijn eigen huisje en dan komt hij nooit meer terug. En dan kunnen we toch nog opa's kinderfeestje vieren, goed idee hè van mij?!"

Heerlijk, zoveel fantasie! Hij kan goed verhalen verzinnen en vertelt het ook nog leuk.

10 jaar geleden

Hahaha, gelukkig is het als ouders meestal redelijk te vertalen wat ze op die leeftijd zeggen.

10 jaar geleden

Hihihii, geweldig zo'n kletskous in huis!

10 jaar geleden

superblog! wat een keuvelaar haha hier is er ook een 2jarige kletsebets maar dan meer in de trent van "mama sintekaas jajig is dan janey kado en roze koelie ook kado en meijn kado en jepper kado" superlief :)

10 jaar geleden

hahaha, daar word je vrolijk van!