{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kleine modeman

Afbeelding blog 'Kleine modeman'

Een meisje! Ergens in mij zou ik dat best wel willen. Lekker samen opmaken, haren doen, verkleden. Je kent het wel. Maar lang niet alle meisjes zijn van die meisjes meisjes. Zo heb je dat ook bij jongens. Ik heb namelijk al een meisje en een jongen, en wel in 1 pakketje.

Als ik naar Quin kijk dan zie ik een stoer jongetje met streken. Klimmen, klauteren, vallen en opstaan, rennen en stoeien, heeft een ongekende liefde voor voertuigen en zo zijn er nog wel een paar voorbeelden. Maar toch zie ik heel vaak een meisje naar buiten komen.

Wanneer ik  me 's ochtends aan het opmaken ben komt meneer naast me staan en gaat gezellig meedoen. Het blijft bij poeder maar als ik hem de rest laat gebruiken dan zou de mascara en de oogschaduw niet veilig zijn. Wanneer hij een crème heeft ontdekt moet deze gelijk gebruikt worden. Hij gaat de deur niet uit zonder dat hij gel in zijn haartjes heeft en wanneer papa een knipbeurt krijgt wil hij ook gelijk. Als hij ook maar een wit-randje op zijn nagels ziet komt hij zeggen dat ze vies zijn en geknipt moeten worden.

Je zou zeggen dat hij dit doet doordat hij een voorbeeld heeft. Maar waar hij geen voorbeeld van heeft en wat hij echt helemaal zelf doet is zich 4x op een dag verkleden. Wanneer er ook maar een waterspat of vlekje op zijn kleding zit gaat alles uit en meteen weer wat anders uit de kast aan. Ook weet hij precies wat hij wil aantrekken. Hij heeft ook van die dagen dat hij 's ochtends wakker wordt en precies weet wat hij aan wil die dag en het grappige is dat het ook meestal bij elkaar matcht. Wanneer hij vieze handen krijgt tijdens het spelen of eten moet dit a la minute worden schoongemaakt voor hij verder gaat.

Wat ik grappig vind is dat hij juist bij pijn gewoon doorgaat en met iets kleins als een vlekje of zandkorreltjes die blijven plakken op zijn handen gillend naar binnen rent dat het schoongemaakt moet worden. Mijn mannetje is een echte kleine modeman.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je