{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kindje(s) bij je in bed

Ja ik heb het ze zelf aangeleerd en ermee verwend, maar we gaan het nu proberen af te leren.

Afbeelding blog 'Kindje(s) bij je in bed'

Ja onze kinderen kruipen bij ons in bed. Ik breng ze gewoon naar hun eigen bed, maar als ik in de ochtend wakker word heb ik 2 extra kindjes in bed liggen. Heel vervelend, maar ik heb daar zelf schuld aan uiteraard. En sinds de zomervakantie voorbij is, proberen we het af te leren.

Het begon allemaal toen de oudste zelf uit bed kon komen (zal rond 2,5 jaar geweest zijn). Ze is een onrustige slaper en werd altijd snel wakker. Vaak kwam ze dan naar me toe, maakte me wakker en dan bracht ik haar terug naar haar bedje. Dit was in de zomer, maar toen het winter werd was het koud boven en nadat ik de oudste terug legde in haar eigen bed kon ik niet meer in slaap komen omdat ik het koud had. Dus toen heb ik maar gezegd tegen de oudste dat ze ons niet wakker hoefde te maken, maar dat ze gewoon in bed moest gaan liggen. Dan kon ik gewoon doorslapen, alhoewel ik natuurlijk wel wakker werd als ze over me heen banjerde hihi

Met 1 kindje is dat nog wel te doen, alhoewel ik het liever niet had. Wilde ik s’ nachts niet de kou in of een huilende grote meid die dan haar zusje wakker huilde (tja het was ook een beetje gemakzucht). Het was overigens niet elke nacht raak. Soms werd ik s’morgens wakker en lager niks naast me en dan schrok ik altijd een beetje, want was ze dus niet wakker geworden. Dan ging ik kijken en lag ze heerlijk nog in dromenland.

Op gegeven moment ging de jongste over naar een groter bedje en je voelt de bui al hangen die werd ook s’ nachts wakker. Ik gaf mijn partner de schuld, want zijn wekker ging om half 3 en dan moest hij er dus uit en ik dacht dat hij gewoon te luid was. Was niet zo, onze kindjes slapen gewoon niet zo vast (denk ik), Maar toen had ik er dus 2 in mijn bed liggen s’ morgens. En als er dan 1 wakker was om 6 uur, ja dan werd de ander ook wakker.

Deze vakantie was ik er klaar mee, de kinderen hadden het warm en dan kropen ze bij ons in bed. Dat paste helemaal niet en dan lagen ze letterlijk tegen me aangeplakt, dus dan ging ik maar op het logeermatras liggen.Ik sliep slecht en werd chagrijnig van de gebroken nachten. Toen heb ik tegen mezelf gezegd “ran kom op dit is klaar nu, de meiden zijn oud genoeg om te snappen dat ze moeten blijven liggen in hun eigen bed” Je hebt ze te veel verwend!

Ik heb de meiden verteld dat mama wakker wordt als ze bij me in bed komen en dat mama ook haar slaap nodig is, want anders wordt mama zo chagrijnig en dat wil ze niet. Ze luisterden aandachtig hihi… Heb ze verteld dat ze pas bij me mogen komen als het licht wordt. Het is even wennen voor ze, maar ze proberen het en zijn s’ morgens zo trots als ze pas komen als het licht is. Alleen kruipen ze soms bij elkaar in bed als 1 van de 2 wakker is geworden in de nacht en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Maar ja ze laten mij wel slapen hihihi…

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je