{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderzwerfboek, onderdeel Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationale Kinderzwerfboekdag op 8 oktober 2014 middenin de kinderboekenweek. Ze zoeken nog ambassadeurs en sponsoren uit het bedrijfsleven.

Afbeelding blog 'Kinderzwerfboek, onderdeel Nationaal Fonds Kinderhulp'

Kinderzwerfboeken

Beste ouders, trekt u allemaal even uw agenda uit uw binnenzak, loop even naar het memobord op de koelkast of open uw kalender op uw mobieltje. Er staan weer leuke tijden voor de deur. Niet alleen de 60e Kinderboekenweek van 1- 12 oktober 2014, maar ook de Nationale Kinderzwerfboekdag op 8 oktober 2014 dienen even opgetekend te worden.

Kinderzwerfboek zult u denken? De term dekt de lading volledig: 'Neem me mee, lees me ... en laat me weer zwerven.' Ik neem de proef op de som en registreer mezelf op www.kinderzwerfboek.nl, ik pak vier kinderboeken uit de voorraadlade en meld ze aan als kinderzwerfboek. Ik schrijf de code op een etiket en nu komt het leukste: het verstoppen!

Het eerste boek neem ik mee naar de snoepafdeling van de plaatselijke supermarkt, ik snuffel wat tussen de zakken en rollen, ik zoek de lekkerste uit, kijk om me heen en moffel het boek ertussen. Ik loop snel met een kloppend hart weg en kijk niet meer achterom. De overige drie boeken nemen we mee tijdens een dagje pretparken in het Hoge Noorden. Het is droog weer, dus ik leg de boeken een voor een in het zicht en kijk wederom niet meer achterom. Nu begint het lange wachten, regelmatig log ik in en kijk of "Mijn boeken" al gevonden zijn. Helaas zijn ze tot op de dag van vandaag niet gemeld. Wel heb ik intussen in de gaten gekregen waar in onze woonplaats veel boeken circuleren, bij de plaatselijke tennisvereniging. Onder het tabblad "Zoek een boek" kan je eenvoudig op woonplaats of zelfs op titel zoeken.

Genoeg gespeeld, nu even over naar serieuze zaken. Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit fonds zamelt geld in voor kinderen in Nederland die geen geld hebben voor leuke dingen. Kinderhulp zorgt dat deze kinderen toch op vakantie kunnen. Dat ze lid kunnen worden van een sportclub of een fiets of computer kunnen kopen. Kinderzwerfboek is bedoeld om ieder kind en dus ook arme kinderen, de kans te geven om te lezen. Met de boeken die je uit zwerven laat gaan, maak je een ander kind weer blij. De afgelopen week zag ik op de facebooksite van Kinderhulp het bericht voorbij komen dat er weer 60 kinderen blij zijn gemaakt met een eigen fiets!

Nu is het Nationaal Fonds Kinderhulp compleet afhankelijk van giften, de stickers die op de boeken kunnen worden geplakt worden gratis verstrekt, niet alleen donaties doen wonderen. Ook uw inzet! Er zijn Kinderzwerfboek Stations door heel Nederland, handig gerangschikt naar provincie op de site. Je kunt je eigen station oprichten. Ook zijn ze dringend op zoek naar ambassadeurs, een vrijwillige functie, om het project Kinderzwerfboek, meer bekendheid te geven.

Op 8 oktober wil Kinderzwerfboek ten minste 250 kinderzwerfboekstations openen en 100.000 kinderboeken uit zwerven laten sturen en alle kinderen in Nederland de kans bieden een eigen boek te lezen. Er wordt nog gezocht naar deelnemende bedrijven en vooral scholen, die kunnen zich tot 30 september melden, neem hiervoor even een kijkje op de site.

Er is tenslotte nog genoeg te doen, ruim samen met uw kind(eren) de boekenplank leeg, bestel de stickers en verstoppen maar. En niet in de laatste plaats bedenk even wat uw bedrijf, werkgever of de basisschool hieraan nog kan bijdragen en dan maken we er samen een heel groot feest van!

Welk kinderboek zou je zelf graag ergens onverwachts willen vinden?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je